Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS:

/ #35914 Ioan Niculae, condamnat la doi ani și șase luni de închisoare

2015-04-02 16:54

Ioan Niculae, condamnat la doi ani și șase luni de închisoare

Omul de afaceri Ioan Niculae și fostul șef al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, au fost condamnați la închisoare cu executare în dosarul finanțării campaniei prezidențiale a lui Mircea Geoană. Sentințele sunt definitive și irevocabile.

Astfel, Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat la trei ani de închisoare iar Ioan Niculae – la doi ani și jumătate de închisoare.

Au mai fost condamnați, tot la doi ani și jumătate de închisoare, Bogdan Teodorescu, director al Insomar, şi omul de afaceri Viorel Barac. Toate pedepsele sunt cu executare.

Procurorii ceruseră pedeapsa maximă pentru miliardarul Ioan Niculae în dosarul în care patronul Interagro este acuzat că ar fi finanţat ilegal campania lui Mircea Geoană din 2009.

În acest dosar, Ioan Niculae a fost acuzat de DNA că a finanţat ilegal, în 2009, campania electorală a lui Mircea Geoană, al cărui nume, alături de cel al lui Viorel Hrebenciuc, este pomenit în mai multe interceptări făcute de anchetatori.

Totodată, anchetatorii au susţinut că Gheorghe Bunea Stancu, pe atunci şeful Consiliului Judeţean Brăila, şi-a folosit influenţa din funcţia de şef al PSD Brăila ca să obţină de la patronul InterAgro suma de 1 milion de euro. Ca să mascheze finanţarea ilegală a campaniei, a fost pus la punct următorul mecanism: Niculae trebuia să achite diverse plăţi către furnizorii de servicii care aveau legătură cu campania, inclusiv către institute de sondare a opiniei publice. Din suma negociată, susţine DNA, a fost plătită doar o tranşă, adică 150.000 de euro, sumă cu care Niculae a plătit un sondaj de opinie realizat fictiv de Insomar.

În primă instanţă, la Judecătoria Sectorului 1, Gheorghe Bunea Stancu şi Ioan Niculae au fost achitaţi.

http://www.digi24.ro/