Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

NEWS :

/ #35518 Mesajele lui Ponta la Consiliul Naţional, în faţa pensionarilor: „Mă retrag, sunt prea bătrân, îi la

2015-03-20 10:39

Mesajele lui Ponta la Consiliul Naţional, în faţa pensionarilor: „Mă retrag, sunt prea bătrân, îi las pe alţii mai tineri”. După cinci minute: „Măcar acasă sper să nu am camere de luat vederi, nu e o garanţie”

http://www.gandul.info/politica/

Premierul Victor Ponta a început un tur al Atelierelor PSD organizate în cadrul Consiliului Naţional, primul Atelier la care a participat fiind cel al organizaţiei de pensionari, iar apoi cel de buget – finanţe. În faţa pensionarilor a spus că este prea bătrân şi că se va retrage pentru a îi lăsa pe alţii mai tineri, în timp ce după câteva minute a spus că nu se va retrage până nu va termina bătălia cu evaziunea fiscală. La finalul dialogului cu finanţiştii partidului a glumit, spunând că speră ca acasă să nu aibă camere de luat vederi, precizând că nu are o garanţie în acest sens.

Aplauze. Intră Victor Ponta la Atelierul organizaţiei de pensionari. ”Ponta, Ponta”, însoţit de valuri de aplauze. Premierul pupă în grabă câţiva pensionari, cu alţii dă mâna. E primul Atelier la care participă din cadrul Consiliului Naţional.

”Doream să vă spun că mai există un pic de respect în ţara asta, nu e normal să fiu prima, aşa m-a învăţat şi mama acasă, că totuşi începem prin a arăta respectul celor care au învăţat mai mult în viaţă, era normal să începem alături de dumneavoastră”, şi-a început Ponta discursul.

Le promite pensionarilor că atâta timp cât se va afla în fruntea Guvernului nu se vor tăia pensiile. Din nou aplauze, chiar dacă pensiile nu pot fi tăiate după decizia Curţii Constituţionale din 2010.

Ponta se lansează iar în mesajul din campania electorală.

”Cât voi fi eu la guvernare nu se va vorbi de pensionari că sunt asistaţi social sau că primesc pomeni. Oricine spune vreun mare politician de dreapta că trebuie să terminăm cu pensionarii este un adept al legii junglei şi eu nu vreau să trăiesc după legea junglei”, rosteşte Ponta pentru un nou ropot de aplauze. 

Şi la final mesajul central.

”Eu o să mă retrag acum că sunt mai bătrân o să îi las pe alţii mai tineri”, le spune Ponta pensionarilor din PSD, care reacţionează imediat: ”nu vă lăsăm să plecaţi domnule premier”.

În faţa Atelierului de buget-finanţe unde se discuta noul Cod Fiscal, mesajul se schimbă. Ponta spune că va renunţa la guvernare, doar după ce va termina lupta cu evaziunea fiscală.

Înainte să plece glumeşte despre faptul că este însoţit peste tot de jurnalişti.

”Măcar acasă nu am camera de luat vederi, dar nu e o garanţie.  Microfoane nu se pune problema, vorbesc doar cu copilul şi cu câinele, să nu vă gândiţi că vorbesc cu altcineva”, rosteşte Ponta. În urmă cu câţiva ani, Victor Ponta declara că nu l-ar deranja dacă ar avea telefonul ascultat, deoarece nu vorbeşte lucruri ilegale la telefon.