Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

NEWS OLTCHIM:
Musafir

/ #35510 Câţi agarici s-au perindat prin Consiliile de Administraţie de la Oltchim?

2015-03-20 07:18

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=13130

Ştie oare cineva ce sunt C.A-urile? Sub numele de Consilii de Administraţie, se ascund nişte sinecuri la stat, la instituţii, fie culturale de interes public, fie agenţi economici de stat. În aceste C.A-uri sunt aleşi tot felul de ipochimeni în funcţie de algoritmul politic, partidul majoritar are cei mai mulţi reprezentanţi şi apoi proporţional se aleg din celelalte partide care compun forul legislativ care conduce acestea instituţii.

Că tot vorbim de Oltchim, unde toată lumea îl înjură pe Roibu, apropo Roibu este clar că a avut tarele lui manageriale, dar Consiliile de Adminsitraţie care s-au perindat pe la Oltchim în 25 de ani, nici ceapă nu au mâncat nici gura nu le miroase? În CA-urile de la Oltchim au fost aleşi numai eu ştiu de 10 ani de când sunt pe aceste meleaguri tot felul de habarnişti care nu aveau o pregătire chimică sau economică. Erau piţifelnici, nişte lepre imbecile, oportunişti politic care făceau parte din aceste CA-.uri. Şi ei sunt vinovaţi de soarta combinatului în contingenţă cu Roibu. Da?

Deci luaţi o listă cu cei care au compus aceste Consilii de Administraţie la Oltchim şi veţi vedea ce căuta nu ştiu ce farfuză acolo, nu ştiu ce patronel de doi bani, nu ştiu ce lipitor de afişe, ai PDL, PSD, PNL şi alte şi mai câte partide, inşi care au fost votaţi printr-o înţelegere transpartinică. Imaginaţi-vă că se uitau ca curca în lemne când managerul general le expunea nu ştiu grafice despre polioli sau butonau telefoanele pe sub masă. Partea proastă este că mai şi încasau bani de pomană.

În aceste consilii de administraţie trebuiau trimişi oameni care au habar măcar de specificul agentului economic, care au o pregătire tehnlogică, păi întreabaţi-o dumneavoastră pe nu ştiu care duduie ce e aia o catenă, sau să deseneze simbolul benzenului, va crede că aţi înjurat-o de amant. Mergem mai departe, la CET Govora, am în faţă lista cu membrii CA-ului, mă întreb retoric, câţi au auzit despre o turbină şi câţi ştiu cum se produce curentul electric pe bază de cărbune, ce este aceea o desulfurare. Vreţi să aflaţi, întreabaţi-i şi o să înjuraţi apoi politicul care e în tot şi în toate.

Deci, la Oltchim, că văd faptul că Rareş Bogdan iubeşte subiectul prin prisma antipontismului său, la Oltchim, alături de Roibu trebuie scoşi la tablă toţi membrii consiliilor de adminsitraţie şi întreabaţi ce pana mea au făcut ei acolo la şedinţe? Rezolvau reacţii, învăţau diferenţele dintre legătura covalentă şi cea ionică? Făceau pe dracu, vă spun eu, o frecau la rece, erau nişte zevzeci care aprobau tot ce li se spune, stăteau la o mică bârfă, îşi făceau unghiile, povesteau ultima aventură de o noapte iar Roibu râdea de ei, pentru că orice s-ar spune despre el, despre faptul că era doxă de chimie, nimeni nu contestă. Cred că în locul lui Roiu îi puneam să scrie ce rezultă în urma reacţiei Clorurii de Sodiu cu Apă, probabil că unii ar fi scris în cel mai bun caz acid clorhidric şi hidroxid de sodiu ca să ştie că asta beau ei, după o noapte de beţie. La care se adaugă un pic de varză.

În fine, mai continuăm cu celelalte CA-uri de le regiile autonome, de la CET cum am spus, întrebăm dacă în consiliul de la CET, avem un inginer energetician? Vă spun eu, nu avem. Dar cu ce se ocupă un CA? Sincer, chiar îmi este greu să definesc eu, d-apăi ei? De aceea dau un verdict dur dar adevărat, 90% dintre membrii CA-urilor la toate firmele, societăţile, spitalele sunt oportunişti de ocazie, politruci mărunţi, analfabeţi cu acte în regulă, unii sunt chiar proşti de băune. Şi atunci dacă se întâmplă ceva cu firma, instituţia, spitalul, şcoala, nu-i aşa că ar trebui să fie traşi la răspundere şi aceşti agarici politici?