Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #35450 Ponta: Autoritățile din China au aprobat demararea exporturilor de carne de porc din România

2015-03-18 13:33

http://www.agerpres.ro/politica/

Premierul Victor Ponta a salutat miercuri faptul că autoritățile chineze au aprobat începerea exporturilor de carne de porc din România.

"În sfârșit Administrația de Stat pentru Supravegherea Certificării și Acreditării din China a aprobat exporturile de carne de porc. Dacă reușim ce ne-am propus de atâta timp, să avem piața Chinei pentru produsele alimentare românești... Anul trecut am făcut 600 de milioane (de euro — n.r) excedent al balanței comerciale numai pe produse de agricultură", a spus Ponta în ședința săptămânală de guvern.

România poate începe exportul de carne de porc congelată în China, după ce producătorul Smithfield România a primit aprobarea înregistrării în țara respectivă, a anunțat marți Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Până la demararea exporturilor, mai este necesară listarea companiei pe site-ul Autorității Sanitare Veterinare din China.

"În data de 16 martie 2015, România a primit scrisoarea oficială a Administrației de Stat pentru Supravegherea Certificării și Acreditării din R.P. Chineză prin care se comunică părții române aprobarea înregistrării în R.P. Chineză a primei companii producătoare de carne de porc din România, SC Smithfield România SA. În acest fel, după listarea pe site-ul Autorității Sanitare Veterinare din China, se poate începe exportul de carne de porc congelată în R.P. Chineză", arăta MADR.