Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #35446 Guvernul vrea să listeze Hidroelectrica în 2015

2015-03-18 11:15

http://themoneychannel.realitatea.net/

Guvernul intentioneaza sa listeze in acest an 25 la suta din actiunile Hidroelectrica, desi compania se afla in insolventa. Potrivit declaratiilorlui Victor Ponta, pe langa Hidroelectrica, statul vrea sa mai listeze si compania Aeroporturi Bucuresti si Portul Constanta pentru a strange bani la bugetul de stat.
Guvernul a gasit solutia pentru a stimula investitiile si pentru a ajuta bugetul de stat.

Potrivit declaratiilor lui Victor Ponta pentru presa internationala, cabinetul de guvernare vrea sa vanda pe bursa in acest an participatii la trei companii de stat. Pe lista se numara Hidroelectrica, Aeroporturi Bucuresti si Portul Constanta. Desi este in insolventa, Hidroelectrica ar putea fi listata in proportie de 25 la suta, si alte 15 procente din actiunile celorlalte doua companii ar putea urma aceeasi cale. Executivul intentioneaza sa vanda participatiile prin intermediul unor oferte publice initiale duale la bursa de la Bucuresti, dar si la Londra, scrie Bloomberg.

Anul trecut, Guvernul de la Bucuresti a vandut participatii la companiile de utilitati Electrica si Romgaz, potrivit angajamentelor asumate in programul de stand-by cu partenerii internationali, FMI, CE si BM. Tocmai pe aceste succese se bazeaza premierul pentru urmatoarele listari programate. Victor Ponta a mai afirmat in presa internationala ca Hidroelectrica va iesi probabil din insolventa in iunie si va raporta un profit urias chiar inainte de listare.

Planurile mari ale Guvernului in ceea ce priveste listarea companiilor de stat nu se opresc aici. Executivul a convenit cu ASF o lista de companii care ar trebui sa inceapa vanzari de active sau sa fie listate la bursa, iar CE Oltenia se numara printre ele. In acordul Romaniei cu FMI era prevazuta initial lansarea unor oferte publice initiale la finele lunii iunie 2014, pentru 15% din actiunile statului la Hidroelectrica si Complexul Energetic Oltenia.