Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #35387 Telenovela românească: “Oltchim, dragostea mea” Episodul III

2015-03-16 08:50

Telenovela românească: “Oltchim, dragostea mea” Episodul III

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=13037

Oltchim, dragostea mea

Episodul III

 

Bebe şi Lavinia stăteau pe scaun în bucătărie, speriaţi, nimeni nu scosese o vorbă. Doi mascaţi umblau prin casă, au deschis toate dulapurile, uşile, au fost şi pe balcon. După care au intrat înapoi în bucătărie.

Procurorul se uită la cei doi mascaţi, aceştia ridicară din umeri, apoi se încruntă spre Bebe şi Lavinia

„Unde e?” spuse el, cu o voce dură

Bebe vru să spună ceva, dar Lavinia fu mai curajoasă.

„Domnu procuror, ne spuneţi şi nouă ce se întâmplă? Nu aşa se procedează?”

„Unde e frati-to, Tiberiu Lungu? Asta se întâmplă! Ia spune. Nu trebuia să fie aici? Unde a plecat?”

Bebe se uită mirat spre Lavinia. Aceasta însă reluă calm, deşi se vedea că-i tremură vocea.

„Tibi? Ce a făcut Tibi? Da, m-a sunat azi că trece pe aici. Dar încă nu a sosit. Îmi spuneţi şi mie care este faza cu el?”

Ionescu nu răspunse. Se uită la cei doi mascaţi şi le făcu un semn să iasă. Scoase telefonul. Formă un număr de telefon.

„Nu e nici acolo? Aha, nici aici. Mergi atunci din nou la ăla, la cretinul ăla, şi vezi ce mai scoţi de la el!”. Închise telefonul şi se uită plicitisit la cei doi.

„Cum ce să fie cu Lungu? Îl urmărim de opt luni. Hacker, doamnă, hackerâ! Nu aţi auzit de acest termen! La noi la Vâlcea, e folclor urban. Lungu este un pion important al reţelei….al unei reţele din Vâlcea. Sute de mii de dolari şi euro. Asta e, doamnă Scarlat, parcă aşa vă spune, nu-i aşa domnul Scarlat?”

Bebe tăcea şi privea absent spre perete. Apoi se întoarse spre procuror.

„Domnu procuror, chiar nu ştiam sincer cu ce se ocupă cumnatul meu. Dar, acum, dacă tot vorbim deschis, nu ştiu cum o fi procedura,  dar eu nu cred că se intră chiar aşa. Ce o să spună vecinii care au privit acest spectacol al mascaţilor. Noi suntem aici văzuţi ca oameni de bună credinţă, apropo”

Procurorul zâmbi ironic apoi plicitisit:

„Exact ăsta e ultimul lucru de care îmi pasă, când Lungu a dispărut cu o importantă sumă de bani, carduri clonate plus că a vândut recent un Q7. Şi apropo, vedeţi că e nu e a bună. Se pare că l-a tras pe sfoară pe liderul grupului şi dacă nu îl prindem noi, o s-o belească rău de tot. Din convorbirile noastre, e cam groasă. Aşa că dacă aflaţi ceva de el sau dacă daţi de el, spuneţi-i că mai bine se predă. Eu vă las şi..”, se opri el, după care reluă arogant…”mă scuzaţi pentru deranj. Băieţii mei nu au obiceiul să se descalţe la intrare”

Aproi se ridică, ieşi din bucătorie

„Hai, Pătraşcule, să mergem, gata că nu făcurăm mare brânză aici. Familia Scarlat, nu e nevoie să ne conduceţi!”. Se auzi uşa trântindu-se.

Nici Bebe şi nici Lavinia nu spuseră nimic. Lavinia puse cotul pe masă, îşi rezemă fruntea în palmă şi izbucni în plâns. Un plâns puternic, cu spasme, Bebe, aprinse o ţigară şi îi puse mâna pe umăr.

După un minut, Lavinia se ridică apoi spuse.

„Off, şi am bănuit mereu că e ceva în neregulă. Azi când veni aici, era ciudat, se grăbea, se uita disperat la telefon”

„Cum?” Strigă Bebe. „ A fost aici totuşi, nenorocitul ăsta?”

„Taci, omule din gură! E frati-mio. Da, a fost aici, ce voiai să spun asta? Să mergem la interogatorii, să dăm declaraţii? De asta aveam nevoie acum? E treaba lui. Mie nu mi-a spus cu ce se ocupă. Era agitat, era speriat. Mi-a zis că revine el. Nici nu a stat să mânânce”

„Lavinia, tu i-ai minţit pe ăstia? Doamne, tu eşti sănătoasă la cap? Şi dacă află că i-ai minţit, atunci am belit-o noi. Ia spune, dacă au pus acum microfoane, dacă află că noi ştiam asta? Ia spune, ce facem?” strigă Bebe.

„Facem pe dracu, N-o să afle. Şi nu i-am minţit cu nimic. Eu nu ştiam cu ce se ocupă. La dracu. Cum a ajuns aşa Tibi! Tu îţi dai seama că acest copil şi-a distrus viitorul. Off, ia s-o sun pe mama, să vedem ei ce ştiu”, spuse Lavinia.

 

(va urma)