Referendum limitare privilegii parlamentari

ioan din cluj

/ #251

2015-03-15 20:16

De acord! 

Se mai impun urmatoarele:

-reducerea numarului de consilieri locali la nivelul intregii tari, la max 11 pentru fiecare unitate administrativ teritoriala si reducerea la min a indemnizatiilor acestora. Oricum, n-au idei, nu lupta pentru binele obstii ci pentru interesele partidelor lor.

Ar trebui ca aceste functii sa fie mai mult onorifice. Astfel tara ar scapa de multi "mincai de bani pe nemunca"

-statul sa vinda tot fondul de locuinte ale RAPPS, expresedintii sa nu mai aiba dreptul la locuinta gratuita, pentru functionarii publici sau de demnitate publica din afara Bucurestiului, sa se construiasca hotele administrate de guvern, cu camere tip garsoniera iar diurna de delegare sa acopere cheltuielile de cazare.

-toate descentralizatele statului sa aiba menegeri cu contract si prevederi clare de performanta. Nu rentabilizeaza sau aduce pierderi institutiei, sa plateasca!

-reformarea institutiilor ministerului public. Magistratii procurori sa aiba aceleasi drepturi ca avocatii barourilor, sa nu poata actiona la comanda politica.

- sa se privatizeze toate gaurile negre ale economiei  (CFR, OLTCHIM,POSTA, etc) toate care produc pierderi si cer bani de la buget!

-sa se instituie raspunderea la toate nivelele de conducere: directori, presedinti,secretari de stat, ministri, prim-ministri. Toti trebuie sa plateasca pentru prejudiciile cauzate!

Din pacate, basescu a promovat ideea ca ei, politicienii, raspund politic, adica pot gresi in decizii iar noi, alegatorii putem nsa-i penalizam nealegindu-i alta data!

-procurorii si judecatorii sa plateasca daunele in cazul sentintelor gresite! Pina nu vor plati, isi vor permite sa judece superficial sau voit gresit!

-cresterea pedepselor pentru cei care abuzeaza de functiile ce le detin iar pentru cei corupti pedeapsa sa fie ca pentru crima.

Apoi, trebuie sa ne civilizam si noi, ceilalti!