Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #35045 Hidroelectrica iese din insolvență

2015-03-05 11:01

Hidroelectrica iese din insolvență

http://themoneychannel.realitatea.net/

 

Compania Hidroectrica va ieși din insolvență în acest an și va fi listată la bursă în primul semestru din 2016. Sunt previziunile lui Remus Borza, administratorul judiciar al companiei, care a adăugat că statul român poate obține usor 500 de milioane de euro pentru un pachet de acțiuni de 15%.

Hidroelectrica va iesi pe bursă în prima jumătate a anului viitor, spune administratorul judiciar Remus Borza. Iar banii pe care statul îi va lua pe pachetul de 15% din acțiuni vor fi peste 500 de milioane de euro. Asta însă, dupa ce va ieși din insolvență.

„Va fi de departe cea mai mare listare. Statul va obţine cel puţin 500 milioane de euro pe 15% din Hidroelectrica. Nu există companie românească mai bună ca Hidroelectrica, cu EBITDA în 2014 de 65% din cifra de afaceri”, a explicat Remus Borza la evenimentul Romania Investor Day, care se desfăşoară la Londra.

La același eveniment sunt prezenți și reprezentanţii Bursei de Valori Bucuresti dar si top managementul unor companii româneşti importante, printre care Petrom, Nuclearelectrica, si SIF-urile, companii care reprezintă 10% din PIB-ul României. Tocmai pentru a prezenta marilor fonduri de investiţii, oportunităţile oferite de piaţa românească.

„Administratorii de fonduri sunt foarte interesaţi şi foarte încântaţi de situaţia macroeconomică a României. Din păcate nu cunoşteau prea multe lucruri, există o lipsă acută de informaţii. Sunt mulţi care n-au expunere pe România. Sunt fonduri foarte mari care au nevoie de companii mari, de IPO-uri foarte mari, ca să investească. Vor o cotă de acţiuni listate de cel puţin 15-25%”, a declarat preşedintele BVB, Lucian Anghel, prezent si el la eveniment.

Întâlnirile şi prezentările pentru administratorii de fonduri au început încă de miercuri şi vor continua până vineri, cu participarea a peste 30 de mari administratori de fonduri, cu active care depăşesc de câteva ori PIB-ul României.