Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #35001 Disponibilizaţii bolnavi de cancer de la Oltchim au primit câte 10.000 de lei!

2015-03-04 17:44

După doi ani de procese şi manifestaţii,
Disponibilizaţii bolnavi de cancer de la Oltchim au primit câte 10.000 de lei!

Protestele disponibilizaţilor de la Oltchim nu au rămas fără efect. Săptămâna trecută, 15 dintre disponibilizaţii din primul val, toţi bolnavi de cancer, au primit câte 100 milioane lei vechi pentru cumpărarea tratamentului. Decizia a venit după ce în urmă cu două săptămâni de zile reprezentanţii disponibilizaţiilor au avut o întâlnire la Ministerul Economiei cu unul dintre secretarii de stat.

Acesta le-a impus să semneze planul de reorganizare al combinatului altfel nu vor vedea un leu nici ei, nici următorii 1300 de angajaţi propuşi pentru disponibilizare. Disponibilizaţii au acceptat propunerea chiar în baza unui acord scris şi a promisiunii ferme că cei 15 bolnavi de cancer îşi vor primii măcar o parte din salariile compensatorii.

La jumătatea lunii trecute, aproximativ 1300 de angajaţi ai combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea au aflat că vor deveni şomeri în primăvara şi vara acestui an. Primii disponibilizaţi vor fi indisciplinaţii şi persoanele care refuză să semneze planul de reorganizare al administratorului judiciar. Astfel, suma alocată pentru salariile compensatorii va ajunge la 17 milioane de euro, dacă administratorul Gheorghe Piperea şi Guvernul îşi vor respecta promisiunea, se pare că protestele organizate de disponibilizaţi au avut totuşi efect şi cei 15 bolnavi de cancer aflaţi pe listă şi-au primit o parte din banii promişi. Cu două săptămâni în urmă au fost la Ministerul Economiei, iar săptămâna aceasta vor picheta din nou conducerea combinatului, până îşi vor obţine drepturile promise.