Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #34940

2015-03-03 19:45

Lacomia este buna. Criza este si mai buna. In lume sunt peste 1600 de miliardari, ei detinind o avere cumulata de peste 7000.000.000.000 de dolari. Asa a calculat Forbes, revista care face topuri ale hiper-bogatilor (din top lipseste, paradoxal, robotul Putin si "califul" sef al ISIS).
Miliardarii sunt mai multi si mai bogati. Unii dintre ei au devenit prea mari ca sa mearga la mititica.
Banii astia, mai mult sau mai putin albi, mai mult sau mai putin impozitati, sunt prin banci off shore din Cayman, British Virgin Islands, Seychelles, dar si prin Elvetia. Da, Elvetia, tara aceea corecta si cu oameni muncitori, cu moneda aceea ff stabila si ff de incredere. O stiti. Va populeaza cosmarurile.
Pt ca lacomia este buna si criza si mai buna, cei care au platit factura crizei sunt mai multi si mai faliti. Micii proprietari sunt azi ne-proprietari. Multi dintre ei sunt evacuati in strada pt ca nu si-au platit ratele.
Cind balegarul e imprastiat pe cimp in cantitati mici, e benefic si chiar tamaduitor pentru sol. Cind insa e adunat in gramezi mari, senzatiile olfactive si vizuale nu sunt chiar placute. Cam asa stau lucrurile si cu averea. E benefica si tamaduitoare cind e in cantitati rezonabile. Spre exemplu, te pune la adapost de manipulri, minciuni si riscuri. Te face sa nu pari ipocrit cind invoci valori etice sau religioase. Iti permite sa-ti gestionezi inteligent emotiile. Dar cind se aduna prea multa, prea repede, averea are potential de senzatii neplacute, da dependenta si dauneaza viitorului. Uitati-va la "oamenii de afaceri" care faceau bani din plimbat hirtii si posete Louis Vuitton pline cu atentii pt primadone mai mult sau mai putin blonde. Veti intelege mai usor paralela. Pe care, apropo, am facut-o pt a nu fi etichetat din nou drept neo-comunist sau stingist.

PS Primul miliardar al lumii este patronul Microsoft. E firma care a dat numele unui dosar DNA