Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #34935 Domn’ Piperea e un maestru!!!

2015-03-03 17:52

Marţi, 03 Martie 2015 Scris de Petre Tanasoaica
http://www.viatavalcii.ro/index.php/component

Domn’ Piperea e un maestru () ştie magistral să îşi pregătească terenul pentru acţiunile sale avocăţeşti, astfel încât opinia publică să nu fie surprinsă de deciziile care ar putea să vină pe contrasens, cu normele logicii şi ale bunului simţ.

Aşadar, am citit pe un site o declaraţie a domniei sale, care spunea că închiderea Oltchimului ar fi un genocid pentru Vâlcea şi că programul său, depus la Tribunal pentru redresarea fabricii, tocmai asta vrea să împiedice. Programul său e teribil de contestat, sindicaliştii lui Diculoiu, care nu s-au poziţionat niciodată de partea sa, au sesizat că vor fi trimişi în şomaj încă pe atâţia muncitori câţi au fost trimişi până acum.

Culmea este că tot pe aceeaşi reţea de socializare am descoperit şi o declaraţie a unui lider de la sindicatul Victoria, care spunea că Oltchim ar trebui să îşi ia mâna de pe muncitorii de la Piroliza de la Piteşti.

Păi e limpede că programul pe care l-am devoalat încă de acum doi ani şi mai bine, după care Oltchimul va fi restructurat numai atât cât poate PCC să ducă, se pune acum în aplicare. Acţionarul minoritar s-a prefăcut la un moment dat că face paşi în spate şi că nu-l mai interesează Oltchimul, deşi avem informaţii că a închiriat o instalaţie din combinatul chimic, despre care scriem aici, în fapt tot o mişcare strategică, una de ieşire din atenţia opiniei publice, care nu vede cu ochi buni nenorocirea în care a fost împins - şi de PCC - Oltchimul. Evident că, dacă se vor face disponibilizări, acestea se vor face înainte ca PCC să preia partea care-i convine din Oltchim, iar rolul domnului Piperea este doar de a netezi drumul spre o cumpărare „curată”. E la mintea cocoşului că în nici un caz cumpărătorul nu-şi doreşte să preia personalul care ar trebui despăgubit pentru exmatricularea lui din combinat. Aşadar, aşa se leagă lucrurile, de fapt se limpezesc.


P.S. Probabil că nici un alt administrator judiciar nu ar fi condus atât de deştept lucrurile la Oltchim, în locul profesorului de drept Gheorghe Piperea. Deşi a făcut extraordinar de mult rău, după opinia noastră, combinatului de la Râmnicu Vâlcea, nu pot să-mi reprim un oarecare sentiment de admiraţie.

Bătăliile publice în care se angajează acesta au întotdeauna miză mare, vezi cazul debitorilor care au luat împrumuturi în franci elveţieni versus Banca Naţională!


Petre Tănăsoaica