Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE OLTCHIM.

/ #34560 Piperea: Oltchim a iesit din „coma” si poate fi vandut

2015-02-24 18:03

Piperea: Oltchim a iesit din „coma” si poate fi vandutAvocatul Gheorghe Piperea a anuntat, ieri, ca, potrivit celor mai recente rezultate economice, Oltchim a iesit din „coma” si se afla in „covalescenta”, iar dupa ce va fi creat „Oltchim 2”, combinatul valcean va putea fi vandut in acest an unor investitori.

Avocatul Gheorghe Piperea, partener coordonator al RomInsolv SPRL, unul din administratorii judiciari ai combinatului din Ramnicu Valcea, a precizat ca planul de reorganizare a Oltchim va fi discutat de creditori in martie. Suma recomandata de evaluatori pentru vanzarea combinatului este de 307 milioane euro, dar mai sunt multe de facut pana la momentul tranzactiei. „Metoda prin care incercam sa obtinem un succes al acestui plan de reorganizare este crearea acelui Oltchim 2, in care sa se treaca toate activele, licentele, autorizatiile, plus personalul, in asa fel incat sa poata fi cumparate partile sociale de un investitor”, a spus Piperea.
 

Suma este destul de mica, iar unii creditorii trebuie sa accepte intre 70% si 30% (sau nimic) din totalul creantelor, care se ridica la 800 milioane euro, primii trei creditori fiind AAAS, Electrica si BCR.