Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE OLTCHIM.

/ #34559 Situația salariilor la Oltchim "începe să se normalizeze"

2015-02-24 17:59

Situația salariilor la Oltchim "începe să se normalizeze"

http://www.romania-actualitati.ro

Vor mai fi concedieri la Oltchim, anunţă reprezentanţii firmelor care administrează în prezent combinatul, dar nu concedieri masive ca în martie 2013.

Situaţia salariilor şi a plăţilor compensatorii pe care trebuie să le facă Oltchim va începe să se normalizeze în următoarele luni, promit administratorii judiciari ai combinatului chimic vâlcean aflat în procedură de insolvenţă.

 

În momentul de faţă, societatea are datorii faţă de salariaţi în valoare de 50 de milioane de euro, iar faţă de personalul disponibilizat de peste 8 milioane şi jumătate de euro.

 

Aceşti bani vor începe să fie plătiţi eşalonat începând cu luna aprilie a acestui an.

 

Vor mai fi concedieri la Oltchim, anunţă reprezentanţii firmelor care administrează în prezent combinatul, nu concedieri masive ca în martie 2013, dar totuşi impuse de condiţiile pentru continuarea activităţii.

 

La momentul actual există un plan de redresare în trei ani, iar primele rezultate se văd deja, la doi ani de la intrarea în insolvenţă, spune unul dinre administratorii judiciari, Nicolae Bălan: "De la minus 4 milioane am ajuns pe medie 300 în ultimele trei luni şi 700.000 în acest an.

 

"În legătură cu planul, caracteristica principală este continuarea activităţii.

 

"Avem două variante de redresare în funcţie de modul în care vor funcţiona capacităţile de producţie.

 

"Până la sfârşitul anului este posibil să apară un investitor.

 

"Se poartă discuţii cu investitori, însă nu au venit până în acest moment cu nimic concret", afirmă unul dintre administratorii judiciari, Nicolae Bălan.