Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS OLTCHIM:

/ #34520 Satul de vacanţă al Oltchim se degradează în aşteptarea unui investitor

2015-02-23 23:43

Satul de vacanţă al Oltchim se degradează în aşteptarea unui investitor

Satul de vacanţă al Oltchim, situat pe malul râului Olt, în comuna Dăeşti, cândva un campus exclusivist, unde salariaţii de la combinat beneficiau de concedii în case de odihnă, cu terenuri sportive, ştrand şi alte facilităţi, a ajuns în prezent să fie o ruină, aşteptându-se un investitor care ar putea revitaliza zona.

 

 

 

"Acolo sunt 4.065 de metri pătraţi de teren care aparţin în prezent Oltchim iar activele sunt ale sindicatului. Din păcate criza prin care trece combinatul şi-a pus amprenta şi asupra acestui sat de vacanţă. Noi, ca sindicat, ne-am dori să se găsească un investitor care să cumpere acest teren care este evaluat la 50.000 de euro şi în urma unui parteneriat cu noi să refacem această zonă. Dar nu a venit nimeni până în prezent", a declarat liderul sindicatului liber Oltchim, Mihai Diculoiu.

 

 

 

Şi primăria din Dăeşti ar fi interesată de cumpărarea acestui spaţiu, numai că oferta administraţiei a fost refuzată de proprietari.

 

 

 

Satul de vancanţă al Oltchim a fost construit în anii 80 şi timp de peste 20 de ani a fost o zonă de agrement cu circuit închis pentru angajaţii combinatului.

 

 

 

Situat la 3 kilometri de Râmnicu Vâlcea, satul de vacanţă se află pe malul stâng al Oltului, într-o pădure şi avea în vremurile bune case de vacanţă, restaurant, piscină, terenuri de sport şi de joacă pentru copii.

 

 

În ultimii ani, acesta a fost abandonat iar de doi ani, de când combinatul se află în insolvenţă, singurele activităţi care se desfăşoară aici sunt doar tunsul ierbii şi toaletarea copacilor.

http://www.ramnic.ro/