Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #34157 CAPCANA INTINSA DE ADMINISTRATORII JUDICIARI AI OLTCHIM SALARIATILOR SI DISPONIBILIZATILOR!!!

2015-02-19 15:23

CAPCANA INTINSA DE ADMINISTRATORII JUDICIARI AI OLTCHIM SALARIATILOR SI DISPONIBILIZATILOR!!!

Data publicarii: 19-02-15, http://www.impactreal.ro/2015021918662/

Miercuri, 18 februarie, a avut loc la Prefectura Vâlcea prima ședință de Dialog Social cu disponibilizații de la Oltchim. Deși ar fi trebuit să aibă loc până în data de 15 februarie, nu este singura prevedere încălcată din Protocolul semnat de reprezentanții disponibilizațiilor cu cei ai administratorilor societății. 

În pașii de dialog social ce fuseseră prevăzuți, de luna trecută, și asupra cărora se căzuse de acord inclusiv cu reprezentanții Guvernului, mai fusese stabilită o întâlnire cu ministrul Economiei. Însă și acest lucru a fost dat uitării de oficialitățile guvernamentale o dată cu plecarea ministrului Liviu Pop de la întâlnirea din ianuarie cu aceeași foști salariați de la Oltchim. Un individ care a vorbit mult și s-a dovedit că n-a spus nimic.
 
Trecând însă peste acest lucru, delegația disponibilizaților de la Oltchim s-a întâlnit cu conducerea Prefecturii, președintele Consiliului Județean și conducerile instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii: ITM, AJOFM, Casa de Pensii.

Marii absenți, deși fuseseră invitați: administratorii judiciari și speciali ai Oltchim și parlamentarii vâlceni. Din cei din urmă, numai Constantin Rădulescu și Marian Cristinel au anunțat că nu pot participa, din motive obiective. Restul nici n-au catadicsit să dea vreun răspuns.

Discuțiile au durat timp de două ore, răstimp în care invitații și-au spus păsurile și au solicitat găsirea unor soluții, din partea Guvernului României, căruia i seva trimite un memoriu în acest sens. În documentse va solicita, inclusiv, să nu se aprobe planul de reorganizare în varianta propusă de administratorii judiciari.

Administratori pe care sindicaliștii îi bănuiesc că intenționează de fapt să falimenteze combinatul vâlcean și să trimită acasă, lunile viitoare, încă 1.000 de salariați.

Participanții la ședința de Dialog Social s-au plâns inclusiv de capcanele întinse de administratori, atât salariațiilor cât și disponibilizațiilor, pentru a se aproba planul de reorganizare a Oltchim și au solicitat, de asemenea, negocierea cu investitorii interesați de combinatul vâlcean, despre care nu s-a discutat niciodată public până acum și nici nu au fost luați în considerare, dar și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de ce se întâmplă pe platforma chimică.
Mai multe amănunte, vă vom oferi în ediția tipărită, de luni, 23 februarie. (D.S.)