Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #34000 “Oltchim nu e al salariaţilor, e al nostru şi va trebui să fie al copiilor noştri”!

2015-02-17 08:27

#33997: NEWS : - Mortul de la groapă nu se mai întoarce! 

 http://www.ramnic.ro/articole/constantin-rotaru

Constantin Rotaru ar scoate râmnicenii în stradă pentru salvarea Oltchimului.
“Oltchim nu e al salariaţilor, e al nostru şi va trebui să fie al copiilor noştri”!

Liderul Partidului Alternativa Socialistă, Constantin Rotaru vrea să scoată vâlcenii în stradă. Nu pentru dizolvarea Parlamentului, cu care oricum nu e de acord, nu pentru demiterea lui Ponta, pe care nu-l  agreează, ci pentru...salvarea Oltchimului.

 

Oltchim rămâne cel mai mare agent economic din judeţul Vâlcea, ce funcţionează la o capacitate de… 30% cu un număr de 2.300 de angajaţi şi care se află în insolvenţă din ianuarie 2013, acesta înregistrând datorii istorice de aproximativ 800 milioane de euro. Recent, ministrul Economiei a anunţat că Oltchim a înregistrat un profit de 700.000 de euro.

Rotaru spunea săptămâna trecută: Inchiderea Oltchim înseamnă un atac la bunul nostru nivel de trai”. Insă, cu sau fără Oltchim, nivelul de trai al vâlcenilor s-a prăbuşit imediat după 2008, străzile sunt pline de oameni care nu au de lucru, salariile sunt foarte mici, iar preţurile, comparabile cu ale unor oraşe precum Cluj, Constanţa sau Bucureşti. De un nivel bun sau foarte bun de trai se bucură doar anumite segmente ale populaţiei care dezvoltă afaceri, lucrează în domenii bănoase sau care săvârşesc diverse ilegalităţi.

 

Rotaru este nemulţumit că râmnicenii nu ies în stradă pentru salvarea Oltchim. Probabil că majoritatea sunt paraleli cu acest subiect, empatia faţă de cei aproximativ 2.300 angajaţi rămaşi şi de disponibilizaţi e în continuă scădere graţie poziţiei liderilor sindicali, care afişează o atitudine ostilă faţă de presă şi cel puţin, aparent, faţă de alte categorii sociale, oamenii au altfel de probleme ca să militeze pentru un gigant industrial din care au supt prea mulţi şi care nu pare a aduce beneficii prea mari judeţului, cel puţin, aceasta este percepţia generală, deşi, vestea că se repune încet pe linia de plutire nu poate decât să bucure.

 “Nu înţeleg de ce râmnicenii nu vor să iasă în stradă pentru Oltchim” spune Rotaru.

 “Se vrea vânzarea pentru fier vechi, asta e soluţia guvernanţilor? Am făcut numeroase interpelări la Consiliul Judeţean şi mi se răspunde printr-o întrebare  - ce treabă am eu cu Oltchimul? Există soluţii pentru Oltchim, dar primii care nu înţeleg asta sunt chiar salariaţii de acolo, care se tem ca de bombe să nu-şi piardă locul de muncă. Ei încearcă să lungească cumva situaţia, poate prind o pensie, dar trebuie să înţeleagă că Oltchim nu e al lor, e al nostru şi va trebui să fie al copiilor noştri”… în veacul vecilor – adăugăm noi.

C.R.