Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE OLTCHIM.

/ #33823 Re: Re: CREANTELE OLTCHIM.

2015-02-12 20:09

#33822: - Re: CREANTELE OLTCHIM. 

 Injuri ca dobitocul, termenul de creanta este, iar ce doresti tu sa spui este o parere a ta , sistemul de achitari il decide AGA Oltchim si judecatorul-sindic cel de decide, poate sau nu sa-l aprobe, asa ca tu nu stiu ce ai???

Cred ca stiu ce vrei sa-mi spui, creantele salarii  masa credala le poti lua in " 7 ani " exagerarea ta, sunt deacord cu tine, insa le vei lua.

Creantele salarii plati compensatorii au alt sistem de plata si este cu prioritate in regim de URGENTA.

Iti tot scriu ATENTIE MARE!!! Iar tu spurci pe petitie ca nemernicul.

 

Dupa AGA Oltchim ( 2 - 10 martie 2015 - votarea planului in cadrul adunarii creditorilor) si decizia JUDECATORULUI-SINDIC (Judecătorul-sindic va stabili termenul pentru confirmarea planului în termen de 15 zile de la  depunerea la tribunal de către administratorul judiciar a procesului-verbal al adunării creditorilor prin care acesta a fost aprobat. ) , dupa stim foarte clar cum se procedeaza, sunt mai multe ipoteze, cea mai simpla o sa fie si cea mai uitila pentru TOTI ABSOLUT TOTI, insa singurul care ne decide sistemul de achitari este judecatorul.

Atentie mare delimitati sumele salarii si toate drepturile salariale pana-n ultima zi 2012 cu salariile plati compensatorii  din insolventa 2013 pana acum 2015 neachitate. ATENTIE MARE!!!

p.s. Sa-ti dai doi pumni, asta pentru ca ai tot injurat aici pe petitie fara sens.

GHEORGHE PIPEREA:


BURSA 11.02.2015
 Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai Oltchim, ne-a declarat, în urmă cu puţin timp, că datoriile combinatului către salariaţii disponibilizaţi în anul 2013 se ridică la circa 9 milioane de euro şi că reprezintă creanţe care vor fi plătite cu prioritate, conform planului de reorganizare finalizat recent.
     Domnia sa a dezminţit informaţiile potrivit cărora aceste creanţe sunt chirografare şi ne-a explicat că, fiind datorii generate în timpul procedurii insolvenţei, legea stipulează că trebuie achitate cu prioritate. Avocatul ne-a spus că salariaţii disponibilizaţi vor începe să-şi primească banii după aprobarea planului de reorganizare.
     Zeci de disponibilizaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat, ieri, în curtea întreprinderii, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile compensatorii, potrivit mass media locale. Protestul a avut loc la câteva zile după ce administratorul judiciar depusese, la Tribunalul Vâlcea, planul de reorganizare a combinatului. Documentul stipulează că Oltchim va plăti creanţele salariale, în proporţie de 100%, în termen de 5 zile lucrătoare de la data vânzării Oltchim SPV, respectiv după privatizarea societăţii.
     Presa locală a mai scris că, potrivit tabelului creanţelor publicat, în ianuarie, de administratorii judiciari Rominsolv şi BDO Restructuring în Buletinul Insolvenţei Oltchim Râmnicu Vâlcea, combinatul, aflat în insolvenţă, înregistrează datorii totale de 3,45 miliarde lei (800 milioane euro). Dintre acestea, sunt garantate 900 milioane lei, bugetare - 1,28 miliarde de lei, iar chirografare - 1,25 miliarde lei.
     Mass media locale susţineau atunci că, potrivit procedurilor de insolvenţă, cel mai probabil creditorii chirografari nu vor mai putea recupera nimic din ce li se cuvine, iar statul are şi el prioritate la recuperarea creanţelor, la fel ca foştii sau actualii salariaţi.
     Pe 15 ianuarie, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, s-a întâlnit cu o delegaţie a salariaţilor de la SC Oltchim SA, condusă de Cristian Cornescu, preşedintele Sindicatului Victoria, şi Dumitru Marin, preşedintele Sindicatului Unirea. Reprezentanţii salariaţilor i-au solicitat ministrului informaţii privind perspectiva de privatizare a combinatului chimic vâlcean şi planul de dezvoltare a societăţii pentru anul în curs, posibilităţile de recuperare a restanţelor salariale apărute înainte de începerea procedurii de insolvenţă, precum şi stadiul soluţionării problemelor privind plata salariilor compensatorii pentru angajaţii disponibilizaţi. În replică, demnitarul le-a declarat salariaţilor Oltchim că susţine în continuare soluţia privatizării combinatului, dar prioritară este reorganizarea societăţii înainte de vânzare, pentru creşterea interesului unui cumpărător capabil să susţină activitatea întreprinderii.