Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS:

/ #33470 Război cu plângeri la DNA la CET Govora

2015-02-08 19:54

Patru foşti membri ai CA i-au reclamat procurorilor anticorupţie pe agreaţii CJ Vâlcea din conducerea societăţii, consideraţi responsabili pentru situaţia acesteia

Revocaţi din calităţile de membri ai Consiliului de Administraţie (CA) ai CET Govora SA, Iustin Predescu, Daniela Oteşanu, Eugen Mihalache şi Marius – Eugen Andronie au pornit un adevărat război cu reprezentanţii acţionarului unic (Consiliul Judeţean Vâlcea) în AGA societăţii şi cu conducerea societăţii.
Pe ordinea de zi a şedinţei CJ Vâlcea de vineri, 30 ianuarie, a fost inclus şi un punct prin care s-a luat notă de sesizările şi plângerile administrative şi penale formulate de cei patru. Documentul extrem de voluminos (230 de pagini) a fost postat şi pe site-ul CJ Vâlcea şi cuprinde grave acuze privind managementul defectuos care a condus, potrivit semnatarilor, la apropierea CET Govora SA de spectrul falimentului, în special în ultimii doi ani.
Până acum, cei patru au solicitat, fără sorţi de izbândă, revocarea şi/sau anularea/suspendarea Hotărârii CJ nr. 117/28.11.2014, privind mandatarea consilierului judeţean Petre Grigore, în calitate de reprezentant al acţionarului unic, pentru revocarea unor membri ai Consiliului de Administraţie al societăţii.
Tot fără succes, Predescu, Oteşanu, Mihalache şi Andronie au sesizat şi prefectul judeţului Vâlcea pentru contestarea aceluiaşi act legislativ judeţean. În prezent, cei patru au depus plângeri penale la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul teritorial Piteşti.
În şedinţa CJ de vineri, 30 ianuarie, consilierul judeţean PSD Ioana Liţă (director de resurse umane în cadrul CET Govora) a informat că, în urmă nu cu mult timp, a depus la registratura instituţiei o solicitare de sesizare a DNA privind scurgeri de informaţii cu caracter secret de la CET Govora. Cu acelaşi prilej, a solicitat conducerii CJ să formuleze plângere penală împotriva celor patru foşti membri în CA pentru folosirea de date cu caracter secret în contestarea revocării!
Din cauza spaţiului editorial limitat, selectăm în ediţia curentă din voluminosul material pe care l-au întocmit cei patru contestatari, urmând a reveni cu reacţii şi declaraţii ale tuturor părţilor implicate în conflict. Intertitlurile aparţin redacţiei.

CA al CET Govora a adoptat decizii pentru stoparea declinului economic

“Consiliul de Administraţie al S.C. CET GOVORA S.A., ai cărui membri am fost, în baza Contractului De Mandat pentru funcţia de membru în CA, aprobat prin Hotărârea AGA nr. 17/21.08.2013, a emis, în perioada cât a fost funcţional (cât timp a fost lăsat...), mai multe Decizii, printre care:
• Decizia nr. 48 cu privire la notificarea nr. 17801/27.06.2014 şi adresa nr. 19675/16.07.2014
• Decizia nr. 39/28.05.2014 cu privire la Derularea Planului de Achiziţii pentru anul 2014
• Decizia nr. 35/16.09.2013 cu privire la programul de măsuri elaborat pentru asanarea şi resorbirea pierderilor înregistrate în anul 2012
• Decizia nr. 20/09.04.2014 cu privire la furnizarea energiei electrice şi termice Societăţii OLTCHIM
• Decizia nr. 27/16.04.2014 cu privire la furnizarea agentului termic şi a energiei electrice Societăţii OLTCHIM
• Decizia nr. 57/18.08.2014 cu privire la furnizarea aburului tehnologic şi a energiei electrice societăţii S.C. OLTCHIM S.A.
• Decizia nr. 58/02.09.2014 cu privire la furnizarea aburului tehnologic şi a energiei electrice societăţii S.C. OLTCHIM S.A.
• Cu Adresa înregistrată sub nr. 15129/13.10.2014, Consiliul de Administraţie al societăţii comerciale S.C. CET GOVORA S.A. a înştiinţat proprietarul Consiliul Judeţean Vâlcea despre situaţia economico-financiară gravă a entităţii S.C. CET GOVORA S.A.
CET GOVORA S.A. înregistrează pierderi de trei ani consecutivi – 2012, 2013 şi 2014 – şi legislaţia aplicabilă interzice sau limitează drastic efectuarea de cheltuieli de protocol, reclamă, publicitate şi în general cheltuieli administrativ-gospodăreşti, cheltuieli care nu au o legătură directă şi indisolubilă cu producţia de energie electrică şi termică (Legea Bugetului de stat şi toate reglementările legale pentru societăţile comerciale aparţinând entităţilor administrativ-teritoriale. CET GOVORA aparţine Consiliului Judeţean Vâlcea, care este acţionar unic).
Prin Decizia nr. 39/28.05.2014 s-a stabilit că se vor efectua achiziţii de bunuri şi servicii – altele decât cele necesare producţiei – numai cu aprobarea Consiliului de Administraţie şi numai atunci când CET Govora va avea profit şi un flux de numerar (cash-flow) echilibrat!

CET trebuie să restituie bonusurile primite de la ANRE pe trei ani

În conformitate cu CONTRACTUL DE MANDAT încheiat de Consiliul de Administraţie cu Directorul General – art. 5 OBLIGAŢIILE DIRECTORULUI prevede printre altele: p) «îndeplineşte orice alte atribuţii stabilite de Consiliul de Administraţie».
Neaplicarea de către Directorul General Bălan Mihai a tuturor Deciziilor Consiliului de Administraţie, Decizii care vizează eficientizarea cheltuirii banilor publici, încasarea şi recuperarea tuturor creanţelor de la debitorii societăţii, limitarea pierderilor şi «aducerea» societăţii pe profit, achitarea datoriilor uriaşe ale CET GOVORA, datorii acumulate faţă de proprietar, Consiliul Judeţean Vâlcea, furnizori, pentru contravaloarea cărbunelui şi transportul şi depozitarea acestuia, gaze, bănci, etc. şi a legislaţiei în vigoare pentru gestionarea societăţilor cu capital majoritar de stat (sau aparţinând Consiliul Judeţean Vâlcea), generează pierderi suplimentare (pe lângă cele din producţie), pune în pericol foarte mare S.C. CET GOVORA S.A., care are o situaţie economico-financiară foarte gravă, de colaps financiar total iminent, cu parametri de societate în insolvenţă.
Toate Deciziile CA sunt semnate şi de Directorul General Bălan Mihai şi sunt semnate şi de el ca membru al CA.
Majorarea fără precedent a creanţelor neîncasate ale CET Govora (de la OLTCHIM) şi implicit a pierderilor de bilanţ înregistrate s-a produs începând cu anii 2007-2008 şi s-a accelerat după aceea, în anii 2009-2010-2011 şi următorii, în perioada când Director General interimar la OLTCHIM funcţiona Bălan Mihai, care era în acelaşi timp şi membru şi preşedinte al Consiliului de Administraţie de la CET Govora.
În această perioadă, CET Govora a furnizat energie electrică şi termică la OLTCHIM, fără să încaseze contravaloarea acesteia (nu s-a încasat mai nimic). (...) Bonusul legal pe care îl încasa CET Govora de la ANRE pentru stimularea funcţionării ca centrală termo-electrică în cogenerare a fost pierdut şi din cauza neîncasării creanţelor de la OLTCHIM.
CET Govora trebuie să restituie sumele primite pentru ultimii trei ani (2011-2013) şi nemaiprimind nimic pentru anul 2014 şi anii următori.


http://saptamana.net/

 continuare...