Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #32850 LIVIU POP: "NUMAI OAMENII EDUCAȚI POT FI LIBERI" sau "tara arde si baba se piaptana"!

2015-01-30 09:26

http://liviumarianpop.ro/ministrul-liviu-pop

Ministrul Liviu Pop a participat joi la şedinţa Comisiei de Dialog Social organizată  de Prefectura Judeţului Argeş  

 joi, ianuarie 29, 2015

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a participat, joi, 29 ianuarie, la şedinţa Comisiei de Dialog Social organizată de prefectul judeţului Argeş, Mihail Adrian Oprescu.  La şedinţă a fost prezent şi senatorul PSD, Şerban Valeca.

Ordinea de zi a cuprins două teme principale: dezbatere pe marginea Legii nr.12/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr 53/2003 – Codul Muncii; proiectele cu finanţare din fondurile europene aflate în curs de implementare de către A.J.O.F.M. în cursul anului 2015 – realizări şi obiective propuse.

De asemenea, în cadrul Comisiei de Dialog Social, atât ministrului Liviu Pop cât şi prefectului Mihail Adrian Oprescu le-au fost aduse la cunoştinţă o serie de probleme, printre care şi situaţia Rafinăriei Arpechim.

Referitor la Rafinăria Arpechim, reprezentanţii Sindicatului Rafinorul au solicitat sprijinul ministrului delegat pentru Dialog Social pentru ca aceasta să fie menţinută “în stare de conservare” până când se va lua o decizie finală în vederea privatizării “la pachet” cu Oltchim Râmnicu Vâlcea.

S-a discutat de asemenea despre salarizarea sistemului bugetar şi corelarea învăţământului cu piaţa muncii.

În intervenţia sa, ministrul a apreciat că se impune implementarea dialogului social şi la nivelul primăriilor, consiliilor județene, precum  și la nivelul consiliilor locale.

Totodată, Liviu Pop a precizat că va organiza o videoconferinţă cu toți membrii comisiilor de dialog social pentru a prezenta bilanțul activității Dialogului Social în 2014. “În curând vom organiza şi o videoconferinţă cu toţi membrii comisiilor de dialog social, pentru a vedea cum poate fi îmbunătăţit dialogul social şi ce obiective ne propunem pentru viitor”, a declarat ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

De asemenea, ministrul a apreciat că trebuie să existe o legătură mai strânsă între autorităţile centrale şi locale, iar problemele de inters general să fie dezbătute şi în Comisiile de Dialog Social organizate la nivel local.

Înainte de şedinţa Comisei de Dialog Social, ministrul Liviu Pop şi prefectul judeţului Argeş Mihail Adrian Oprescu au participat la întâlnirea Asociaţiei Comunelor din România.