Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

/ #32785 Re: Re: Administrator special în procedura insolvenţei SC. OLTCHIM SA.

2015-01-28 16:06

#32784: - Re: Administrator special în procedura insolvenţei SC. OLTCHIM SA. 

 Numai persoana juridica deoarce este insolventa, specificat in lege. Judecatorul-sindic este singurul care decide, NU ALTCINEVA, restul sunt doar propuneri.

Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA

Art. 3.

26. administratorul special este reprezentantul desemnat de adunarea generală a acționarilor/asociaților  debitorului, persoană juridică, împuternicit sa efectueze în numele si pe contul acestuia actele de administrare necesare în perioadele de procedură când debitorului i se permite să își administreze activitatea și să le reprezinte interesele în procedură pe perioada în care debitorului i s-a ridicat dreptul de administrare.
Adunarea generală a acționarilor, asociaților sau membrilor persoanei juridice va fi convocată de  administratorul judiciar ori de lichidator pentru desemnarea administratorului special, în termen de maximum 10 de zile de la deschiderea procedurii sau, după caz, de la ridicarea dreptului debitorului de a-și administra averea. Adunarea generală va fi prezidată de administratorul judiciar sau de lichidator, după caz.
Dacă adunarea asociaților/acționarilor convocată conform prezentului punct nu desemnează un administrator special, debitorului i se va ridica dreptul de administrare, dacă acesta nu a fost ridicat, iar debitorul, respectiv asociații/acționarii sunt decăzuți din drepturile recunoscute de procedură și care sunt exercitate prin administrator special. Dacă un administrator special nu a fost desemnat, pentru soluționarea acțiunilor prevăzute la art. 46 și a celor reglementate de art. 79 și 80 debitorul va fi reprezentat de un curator special 4 desemnat dintre organele de conducere statutare aflate în exercițiul funcțiunii la data deschiderii procedurii.
Desemnarea se va face de către judecătorul-sindic în camera de consiliu și fără citarea părților. În cazul în care ulterior adunarea asociaților/acționarilor alege un administrator special, acesta va prelua procedura în stadiul în care se găsește la data desemnării;