Petiție împotriva cardului național de sănătate cu cip


Musafir

/ #337

2014-12-07 22:24

Dupa cum se stie, peste 75 % din populatia Romaniei este crestina, crestin-ortodoxa mai exact, conform declaratiilor de la ultimul recensamant. Referitor la acest lucru, preotii cu har ai Romaniei avertizeaza ca aceste cartele cu cipuri, buletine cu cipuri, sunt actele premergatoare a ceea ce este prevestit in Biblia ortodoxa, adica imprimarea semnului fiarei pe mana sau pe frunte.
In Romania sunt, probabil, multi oameni crestini a caror viata depinde de aceste tratamente si medicamente ce, odata cu introducerea cartelelor cu cip nu mai pot fi achizitionate decat cu aceste cartele. Printre persoanele cu diferite astfel de boli ma enumar si eu care am diabet zaharat insulino-dependent, aceasta presupune ca trebuie sa folosesc insulina pentru a putea ramane in viata, facandu-mi cateva injectii pe zi. Insulina, cat probabil si alte medicamente, este data la farmacii prin programul national si este compensat 100%, aceasta neputand fi vanduta cu bani, ci doar prin reteta speciala. Dar, chiar si daca s-ar putea vinde cu bani, exista cateva probleme care se ridica odata cu refuzul de primire si folosire al acestor carduri cu cipuri de catre crestinii ortodocsi:
1 - se pot achizitiona aceste medicamente speciale direct cu bani de la farmacie ?
2 - in cazul in care cei ce nu au card de sanatate si totusi sunt angajati, mai sunt obligati sa plateasca impozitul pe sanatate, tinand cont ca ei nu vor mai primi ajutor de sanatate compensat ?
3 - de asemenea, firma la care sunt angajati acesti oameni plateste impozit catre casa de sanatate si ce rost mai are sa fie platit impozitul pe sanatate si de catre firma ? Sau, in cazul in care firma va fi obligata sa plateasca ajutor de sanatate, de ce ajutor de sanatate compensat pot dispune acei angajati neavand card de sanatate ? Vi se pare corect sa se opreasca in mod obligatoriu un impozit de care cei care il platesc nu pot beneficia, ba chiar le este pusa in pericol viata ?
4 - Cum respecta statul roman drepturile omului si libertatea la propria religie a cetatenilor sai daca ii constrange sa faca lucruri impotriva propriei religii ?

Statul Roman, prin constitutie, are obligatia sa asigure dreptul la viata al fiecarui membru al societatii romane, el platind si impozit din salariu pentru intretinerea statului.

Trebuie schimbata aceasta obligatie a cardurilor de sanatate cu cipuri in a lasa la propria alegere pe cei ce doresc sa le foloseasca. Cei ce refuza acest lucru pot plati in continuare impozit si sa le fie permisa, ca si pana acum, accesul la sanatate prin eliberarea adeverintelor de plata a impozitelor catre Casa de Sanatate de la societatea unde sunt angajati.

Pentru folosirea cardului cu cip sunt necesare achizitionarea unor periferice ce costa bani si, in plus, adaptarea lor pentru fiecare calculator, sau laptop sau alt sistem de preluare a informatiei de pe cip. Folosirea vechilui sistem cu codul numeric personal de pe buletin nu necesita acest lucru si informatiile pot aparea si verifica imediat din baza de date de care, atat medicul de familie cat si cea de la Ministerul Sanatatii, dispun. In plus orice calculator, laptop sau, mai nou, tableta si telefon mobil care are softul, are si o tastatura unde se pot introduce cele 13 cifre ale codului numeric personal ce pot dura, ca timp, intre 5 si 15 secunde maxim.

De aceea, consider ca obligatia de a avea toata populatia Romaniei card de sanatate cu cip este abuziva si discriminatorie. As vrea ca aceste carduri sa poata fi folosite doar la alegerea fiecarui persoane in parte.
De aceea, consider ca este de ajuns doar Cartea de Identitate ce are codul numeric personal.

Medicii fac si consultatii la domiciliul pacientului, acesti pacienti avand boli diverse si, deci, nevoie de aparatura si medicamente diverse, acest nou dispozitiv de citire al cardului va fi dificil de carat, ocupand atat spatiu cat si marind greutatea bagajului necesar fiecarul consult, pe langa atatea alte ustensile medicale, medicamente, laptop ce sunt necesare fiecarui bolnav in parte.