Rares Bogdan esti o RUSINE pentru Ardeal si ardeleni!


Musafir

/ #30

2014-11-07 15:00

Există o singură modalitate prin care oamenii se pot înţelege unii cu alţii: dialogul. Schimbul de opinii, confruntarea ideilor politice, culturale sau filozofice stau la baza înţelegerii reale, profunde şi durabile. Cum să te pui de acord cu ceilalţi dacă nu îi asculţi şi nu le respecţi alegerile?

Este, fireşte, mult mai simplu să manipulezi şi nu există un loc mai propice pentru manipulare decât spaţiul virtual. Acolo, vânzătorii de vise îi influenţează pe cei slabi sau indecişi în modul de a gândi şi de a acţiona şi o fac prin mijloace disimulate şi lipsite de onestitate. Îi pun să acţioneze în timp ce ei, manipulatorii stau liniştiţi, la cald, confortabil aşezaţi în faţa computerului, trimiţând ordine de grupare, regrupare, protest şi tapaj public. Pentru manipulatorii din spaţiul virtual, ieşirea în stradă a subiecţilor manipulaţi fără scop ţine loc de ideologie.

 

Ne confruntăm, în ultimele zile, cu nenumărate atacuri manipulatorii, orchestrate pe reţelele de socializare. Ceea ce mi se pare dramatic este numărul mare de oameni tineri care cad în plasa păpuşarilor materialişti.