Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!
Musafir

/ #28230 Re: Re: Re: Piperea despre insolventa Oltchim: este un caz de care voi putea vorbi studentilor 20 de

2014-10-26 07:40

#27390: - Re: Re: Piperea despre insolventa Oltchim: este un caz de care voi putea vorbi studentilor 20 de ani 

 

Piperea despre insolventa Oltchim: este un caz de care voi putea vorbi studentilor 20 de ani de acum incolo

 

http://www.wall-street.ro/

 

 

Insolventa Oltchim este un caz de care va putea vorbi studentilor 20 de ani de acum incolo, spune avocatul Gheorghe Piperea, a carui societate Rominsol a fost nominalizata ca administrator judiciar al combinatului. Avocatul a povestit pentru wall-street.ro care vor fi primii pasi in aceasta insolventa, ce datorii ar putea fi sterse si care sunt beneficiile acestei variante de restructurare a companiei.


Consiliul de administratie al Oltchim a nominalizat societatea Rominsolv, controlata de Gheorghe Piperea, alaturi de BDO Business Restructurig, ca administratori judiciari ai Oltchim. Cererea de insolventa a companiei a fost depusa vineri la Tribunalul Valcea si va fi judecata pe 30 ianuarie. Tribunalul va numi apoi administratorii judiciari.

Este insolventa varianta corecta pentru Oltchim? „Cu siguranta. Sunt multe motive. Oltchim nu poate fi salvata prin privatizare, ca urmare a datoriilor foarte mari. Nimeni nu da un leu pe o companie care are 800 de milioane de euro datorii si care mai si sta, fiind, practic, aproape inchisa operational”, considera Gheorghe Piperea.

 [ A SPUS DA, NU O SA FIE NICIO PRIVATIZARE, TEXT OFERIT SI SPUS DE  PIPEREA !!!! ]

Insolventa poate permite stergeri masive de creante

[ A SPUS DA, NIMIC DIN CEEA CE A SPUS MAI JOS NU S-A REALIZAT, SE INDEPLINESC CONDITIILE DE MAI SUS,  TEXT OFERIT SI SPUS DE  PIPEREA !!!! ]

[ FARA PLAN DE REORGANIZARE FINAL APROBAT DE JUDECATORUL-SINDIC, OLTCHIM SE JUDECA IN FALIMENT PE PROCEDURA DE INSOLVENTA LEGEA 85/2006, sa va luati adio de la tot, SE ACHITA CEEA CE TREBUIE ACHITAT PANA ACUM SI SOCIETATEA OLTCHIM RAMNICU VALCEA, CUM SPUNEA  PIPEREA, DEVINE INCHISA OPERATIONAL, MUTANDU-SE PE SPV SAU CE VREA EL, ALTE ACTIVITATI TOTAL DIFERITE DE CEEA CE ESTE OLTCHIM ACTUAL. ]

 

Cunoscutul avocat da ca exemplu, Arpechim si sectia de pvc, care sunt inchise chiar si de mai mult timp.

 

Care sunt avantajele insolventei in aceasta situatie? „In insolventa se pot obtine niste finantari imediate care sa reporneasca activitatea. De asemenea, se pot vinde rapid unele active excedentare pentru a face rost de cash. In fine, in insolventa se pot opera esalonari, reduceri sau chiar stergeri masive de creante. Spre exemplu creanta AVAS, de 250 milioane de euro, va putea fi stearsa, fara teama de a considera aceasta masura drept ajutor de stat”, mai spune Piperea.

 

De ce sunt finantarile mai accesibile in insolventa? Avocatul a explicat ca imprumuturile sau creditele acordate pe perioada insolventei au un statut special, platile fiind prioritizate, iar in cazul unui falimentul, cei care acorda aceste imprumuturi se situeaza ierarhic chiar si in fata creditorilor garantati, fiind primii care isi recupereaza banii.

 

Importante sunt, potrivit avocatului, si efectele imediate ale deschiderii procedurii - suspendarea automata a executarilor silite si a actiunilor contra debitorului, inghetarea valorii creantei, obligarea furnizorilor de utilitati la continuarea contractului, anularea actelor debitorului din perioada suspecta si asa mai departe.

 

Electrica Furnizare a declasat spre exemplu o procedura de executare silita impotriva Oltchim, iar primele licitatii sunt programate luna viitoare. Aceste executari, ca oricare altele deja demarate sau care se vor demara, se vor opri insa imediat ce se va deschide procedura insolventei.

 

„Insolventa Oltchim nu e cea mai rea solutie, e singura solutie”, Piperea


Ce obiective are, personal, avocatul in aceasta insolventa, daca va ramane administrator judiciar?

„Vreau sa am in Oltchim un caz - scoala, in care sa pot demonstra ca insolventa poate fi o solutie de salvare mult mai sanatoasa si viabila decat privatizarea; dupa un succes al acestei insolvente, toata teoria juridica si economica va fi scrisa altfel. Nu doar Oltchim va arata altfel dupa insolventa, ci si toata industria de pe orizonatala sa. Nu doar locurile de munca de la Oltchim vor fi salvate, ci si locurile de munca a peste 20 de mii de oameni ce depind de Oltchim. Iar dintr-un mare "producator" de pierderi (6 mil euro pe luna in prezent), Oltchim va putea re-deveni un mare contribuabil la bugetul central si la cel local. Este o provocare profesionala si teoretica pentru mine, un caz de care voi putea vorbi studentilor mei 20 de ani de acum incolo”, conchide Gheorghe Piperea.

 

De ce ar putea schimba succesul insolventei Oltchim teoria juridica si economica? Piperea a explicat ca juridic insolventa este perceputa ca un final, cand de fapt nu este neaparat nevoie sa fie asa. In plus, implicatiile sunt si economice pentru ca trecerea unei companiei sub protectia tribunalului prin insolventa, fiind aparata de creditori, poate oferi avantaje competitive unei companii.

 

Numirea celor doi administratori judiciari revine Tribunalului Tribunalului Valcea. Acelasi tribunal va trebui sa decida daca accepta cererea de intrare in insolventa a Oltchim, masura propusa Guvernului de ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

 

Guvernul a decis sa ceara intrarea in insolventa a Oltchim dupa ce anul trecut a esuat in incercarea de a-l privatiza.

 

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Dicoanecu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.
Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Sursa foto: Agerpres

[ OLTCHIM 3300 ESTE CIFRA CORECTA ( ACTUALI SI FOSTI ANGAJATI, TOTI ), toti baaa GHIOCA, TOTI ASTEPTAM SA TE TREZESTI SI TOATE SINDICATELE, PENTRU CA INCA DORMITI, AVETI GENELE LIPITE IN PLEOAPE SI OCHII VOSTRII NU SUNT SPALATI DUPA ATATA SFORAIT IN ODIHNA SI MOARTEA INCHIDERII DEFINITIVE  CARE ESTE APROAPE GATA ! NU SE POATE LUCRA PE "HABARNISM", PE CARE FAC EXPERIENTE DUPA UREGHE SI SF-URI PROASTE SI PAGUBITOARE (OLTCHIM NU ARE BANI PENTRU CA SUNTETI INAPTI SA INTELEGETI ),  MAI MULT RAU ADUC DECAT BINE, FARA PLAN DE REORGANIZARE FINAL APROBAT DE JUDECATORUL-SINDIC, OLTCHIM SE JUDECA IN FALIMENT PE PROCEDURA DE INSOLVENTA LEGEA 85/2006  ]

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,TRIBUNAL...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII SI ANGAJATII: