Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #28074 Două companii din Turcia şi China, interesate de Oltchim

2014-10-23 16:16

http://www.ramnic.ro/

Liderul PSD Vâlcea şi preşedinte al Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, a afirmat ieri, că două companii, din Turcia şi respectiv China, şi-au anunţat intenţia pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la Oltchim.

 

„La ultima discuţie pe care am purtat-o la Ministerul Economiei, am fost informat că sunt două companii interesate de preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la Oltchim, o companie din Turcia şi una din China. Aceste companii se pare că urmăresc toate datele şi modul cum se redresează combinatul vâlcean şi sunt şanse ca în decembrie să avem veşti bune în cazul privatizării combinatului, sper eu şi privind o dimensionare a locurilor de muncă la această societate”, a spus preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea.

 

Totodată, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, senatorul Laurenţiu Coca, vicepreşedinte al PSD Vâlcea, a anunţat că o companie multinaţională din industria componentelor auto a semnat deja pentru schemele de ajutor de stat pentru IMM-uri şi va crea în judeţ peste 1.000 de noi locuri de muncă.

 

„La acestea se adaugă şi faptul că Guvernul Ponta a achitat o parte din restanţele de la pârtia de schi şi deci activitatea poate fi reluată. Vâlcea îşi va reveni astfel din punct de vedere al locurilor de muncă”, a mai spus senatorul social democrat Laurenţiu Coca.