Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #27815 Aflată în campanie electorală la Râmnicu Vâlcea, Elena Udrea a pus diagnosticul pe judeţ: Vâlcea est

2014-10-20 08:05

Aflată în campanie electorală la Râmnicu Vâlcea, Elena Udrea a pus diagnosticul pe judeţ: Vâlcea este dovada incompetenţei Guvernului Ponta

Elena Udrea, candidatul Partidului Mişcarea Populară la preşedinţia României, a poposit sâmbătă la sediul organizaţiei judeţene din Vâlcea. Pe lângă membri de partid şi simpatizanţi, Elena Udrea a fost întâmpinată şi de foştii angajaţi ai Oltchim, disponibilizaţi anul trecut. Aşa că Elena Udrea i-a rugat pe ziariştii vâlceni să o mai aştepte puţin pentru conferinţa de presă pentru a sta de vorbă cu cei care au cu adevărat probleme. „Trebuia să primim nişte salarii compensatorii, intrăm în al doilea an de când noi le aşteptăm. Cu toate astea, noi am fost impozitaţi ca şi când le-am fi primit şi sunt persoane care au avut de pierdut din cauza asta. Sunt oameni ai căror copii au pierdut bursele la şcoală pentru că părinţii loc apar cu nişte sume încasate, dar pe care nu le-au văzut niciodată. Suntem în această situaţie peste 600 de persoane de la Oltchim şi alte 300 de la Arpechim Piteşti, în total peste 900. Am pus întrebări peste tot. Am primit un singur răspuns de la DIICOT, în care ne spune despre o lege ce nu există. Adică ne-au dat un răspuns pentru a ne închide gura. Am făcut plângeri peste tot şi nu am primit nici un răspuns. Nu ne bagă nimeni în seamă. Am fost şi la Tăriceanu, iar când a auzit de Oltchim a făcut criză. Sunt şi persoane care au decedat şi nu şi-au primit banii. Mai avem şi restanţe din salarii care nu ni s-au dat. Au fost disponibilizate ilegal mame care erau în concediu maternal. Nu ne uitaţi aici, la Vâlcea, nimeni n-a făcut nimic”, au spus disponibilizaţii de la Oltchim.

Apel pentru foştii angajaţi de la Oltchim

Candidatul PMP la preşedinţia României i-a ascultat cu răbdare pe toţi disponibilizaţii de la Oltchim, a luat documente de la ei şi a afirmat că va face câteva demersuri pentru a afla poziţia Guvernului faţă de problemele grave cu care foştii angajaţi ai combinatului vâlcean se confruntă. „Cât a fost circul cu privatizarea toată lumea vorbea, acum nu mai vine nimeni să vă spună nimic. Banii pe care nu i-aţi primit şi de fapt sunt înregistraţi la Finanţe şi au fost impozitaţi reprezintă un caz penal. Au fost disponibilizate ilegal mame care erau în concediu maternal. Vom face o interpelare la primul-ministru să-l întrebăm cum vede această situaţie. Acum nu cred că mai are curaj să nu răspundă, pentru că este în campanie electorală. Vom face un apel către Guvern de aici de la Vâlcea, pentru că acesta este şi motivul pentru care am venit aici să vorbim cu presa. Vom face un apel şi de la Bucureşti. Fiind campanie, presupun că este mai sensibil. Însă iar o să mintă şi o să spună că se va face ceva după campanie”, a afirmat Elena Udrea.

Alternative pentru cei fără locuri de muncă

Candidatul PMP la preşedinţie le-a explicat oamenilor că are soluţii alternative pentru disponibilizaţii de la Oltchim în domeniul pe care l-a păstorit, cel am turismului. „Am şi soluţii alternative pentru cei care au rămas sau rămân fără locuri de muncă şi care ar putea fi ajutaţi de autorităţile locale şi de guvern, să-şi găsească un loc de muncă, chiar să-şi deschidă o mică afacere cu ajutorul statului în domeniul turismului. Oricum am venit pentru acest motiv în Vâlcea, mă bucur că v-am întâlnit aici şi am putut să schimbăm câteva vorbe. Nimeni n-a făcut nimic aici la Vâlcea, din păcate, numai promisiuni. Există alternative. Voi lua toate datele despre disponibilizaţii de la Oltchim şi de luni voi face demersuri. Cineva trebuie să răspundă penal pentru ceea ce s-a întâmplat. Vom face apel şi la Ministerul Economiei şi la Ministerul Finanţelor şi la Ministerul Muncii. Să sperăm că vor răspunde, fiind în campanie nu cred că îşi permit. Trebuie să vedem ce se întâmplă cu privatizarea Oltchim. Până acum n-a venit nimeni. Cel puţin, aici, la Vâlcea, se vede că ce a făcut PSD-ul timp de 20 de ani, că a închis fabrici, continuă să facă şi acum. Au distrus toată industria şi continuă şi acum. Atât pot. Trebuie să vedem care este viziunea pentru Oltchim, dar şi pentru cei care şi-au pierdut locurile de muncă din combinat. Într-un judeţ cu aşa potenţial ca Vâlcea să nu ai viziune, să nu ai nici o viziune pentru oamenii care au rămas fără loc de muncă arată incompetenţa lor. Sunt atâtea resurse de turism balnear, montan. Dacă s-ar dezvolta în zona Pârtiei de schi de la Voineasa pe care au abandonat-o, dacă s-ar da voie să se construiască pensiuni, restaurante, oamenii s-ar angaja acolo. Ar fi mii de locuri de muncă în turism. Măcar asta, nu mai spun şi de alte oportunităţi. O să ţinem legătura prin domnul preşedinte al PMP Vâlcea, Marian Mirea, o să vedem ce răspunsuri primim şi o să vă ţinem la curent”, a precizat Elena Udrea.

continuare...