Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #27814 Dan Diaconescu, la Valcea: Miza acestor alegeri va fi combinatul chimic

2014-10-20 07:12

http://www.impactreal.ro

Prezidenţiabilul Dan Diaconescu a fost prezent sâmbătă în judeţul Vâlcea. După o vizită în târgul din comuna Ioneşti, acesta s-a deplasat la Mânăstirea Dintr-un lemn, din comuna Frânceşti. Alături de Dan Diaconescu au mai fost prezenţi şi preşedinta partidului, Simona Man, secretarul general Liviu Neagu, precum şi deputatul PP-DD în Colegiul Drăgăşani, Cristinel Ion Marian.
Întrebat care este primul gând pe care îl are când aude de Vâlcea, Dan Diaconescu a declarat că iubeşte acest judeţ, pentru că aici se găsesc olteni de-ai săi, şi a obţinut numai scoruri bune. Deşi personal a avut parte de un eşec, în septembrie 2012, când a încercat să cumpere combinatul chimic, Dan Diaconescu susţine că subiectul Oltchim va fi miza acestor alegeri: „Îmi place judeţul Vâlcea foarte mult, pentru că aici sunt olteni de-ai mei, pentru că am luat aici scoruri foarte bune la alegerile precedente. Sunt oameni care chiar merită o viaţă mai bună. Nu mai vreau să aduc aminte de Oltchim, pentru că acolo este miza următoarelor alegeri. Vâlcenii trebuie să mă voteze pentru că nu au încotro, noi suntem condamnaţi să luăm puterea, deoarece ceilalţi contracandidaţi au mai fost la putere şi au demonstrat ce pot.”, ne-a declarat Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu: „A fost o victorie cu Oltchimul, i-am ţinut în şah mat pe ciocoi”

În ceea ce priveşte combinatul chimic, Dan Diaconescu susţine că le-a dat şi soluţia guvernanţilor, însă aceştia nu doresc să o pună în aplicare: „A fost o victorie a mea cu Oltchimul. Până la urmă, combinatul a rămas netăiat la fier vechi. Una dintre cele 100 de măsuri pe care le anunţăm public se referă la Oltchim, noi avem un contract încheiat cu un management de top mondial, pe care vrem să-l punem în practică, în sensul ca acea firma să administreze combinatul, iar noi, statul român, să câştigăm 50% din profit, nu mai puţin de o anumită sumă, adică trei milioane de euro anual. Poate părea o sumă mică, însă şi contractual poate fi îmbunătăţit. Eu cred că este soluţia ideală pentru combinat. În felul acesta nici nu-l înstrăinam, ci îl dăm unor manageri de top mondial să-l administreze şi, totodată, să rămână în proprietatea noastră. Eu m-am bătut pentru
Oltchim şi, în felul acesta, i-am ţinut în şah şi mat pe ciocoi, neapucând să-l ia polonezii sau să-l taie la fier vechi, aşa cum s-a întâmplat cu alte combinate. Eu nu am putut să-l iau pentru că a fost domnul Ponta premier, dar, după 17 noiembrie, indiferent de situaţie, domnul Ponta nu va mai fi premier, iar viitorul guvern sperăm să ne dea dreptate în ceea ce priveşte salvarea Oltchim.”, a mai declarat, la Vâlcea, Dan Diaconescu.

20% pentru PP-DD la Vâlcea

Dan Diaconescu a mai declarat că speră să obţină un procent de 20% la Vâlcea şi că îşi doreşte o confruntare cu Victor Ponta în turul al doilea: „Aş prefera să mă întâlnesc cu domnul Ponta, să-mi iau revanşa pentru ce s-a întâmplat la Oltchim şi la Târgu-Jiu, iar cu domnul Iohannis mi-aş dori o confruntare tv,  la care sigur că nu se va prezenta, dar, probabil, din motive de ANI sau ofiţer acoperit, voi juca finala cu doamna Udrea sau cu domnul Tăriceanu.”, a mai declarat Dan Diaconescu. Diaconescu este cel de-al treilea prezidenţiabil care vizitează judeţul Vâlcea, după Monica Macovei şi Călin Popescu Tăriceanu. În aceeaşi zi a mai fost prezent la Vâlcea şi candidatul PMP, Elena Udrea.