Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #27255 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA?

2014-10-06 08:43

#27254: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA?  

 DAAAA, ASA A SPUS PONTA SI AI LUI, CAND NU LE CONVINE ARUNCA PISICA...!!! A VAZUT CINEVA VRE-UN ACT OFICIAL SI O DECIZIE CLARA....???

NOI, AM VAZUT UN ACT OFICIAL IN CARE SE SPUNE FOARTE CLAR SA SE FACA CONVERSIA IN ACTIUNI PENTRU OLTCHIM, TOT DE LA UE.

SI EU SPUN CA UE INSISTA SA SE REDRESEZE SITUATIILE DE ACEST FEL SI SA ACHITE URGENT SUMELE DE BANI TUTUROR PRIN ACHITARE CATRE DESTINATARII INDREPTATITI, INSA EU AM CONFIRMAREA A CEEA CE SUSTINE UE (ESTE PE PETITIE ACEASTA SOLICITARE ), PRIN CURTEA DE CONTURI A EUROPEI, CARE SPUNE FOARTE CLAR, ACHITATI TOT.

PIPEREA A SPUS FOARTE CLAR, SE POT FACE FOARTE MUUULTE IN INSOLVENTA PRIN ACHITARE SI SPRIJINUL STATULUI ROMAN, AVAND TOATE, ABSOLUT TOATE CAILE SA SALVEZE TOT SI PE TOTI, A SPUS, DATI PAGINILE IN URMA PE PETITIE.

NICI NU VA IMAGINATI CE POATE STATUL REZOLVA, DOAR PRIN DECIZII CORECTE.

 

Piperea despre insolventa Oltchim: este un caz de care voi putea vorbi studentilor 20 de ani de acum incolo

http://www.wall-street.ro/

Insolventa poate permite stergeri masive de creante

Cunoscutul avocat da ca exemplu, Arpechim si sectia de pvc, care sunt inchise chiar si de mai mult timp.

Care sunt avantajele insolventei in aceasta situatie? „In insolventa se pot obtine niste finantari imediate care sa reporneasca activitatea. De asemenea, se pot vinde rapid unele active excedentare pentru a face rost de cash. In fine, in insolventa se pot opera esalonari, reduceri sau chiar stergeri masive de creante. Spre exemplu creanta AVAS, de 250 milioane de euro, va putea fi stearsa, fara teama de a considera aceasta masura drept ajutor de stat”, mai spune Piperea.

De ce sunt finantarile mai accesibile in insolventa? Avocatul a explicat ca imprumuturile sau creditele acordate pe perioada insolventei au un statut special, platile fiind prioritizate, iar in cazul unui falimentul, cei care acorda aceste imprumuturi se situeaza ierarhic chiar si in fata creditorilor garantati, fiind primii care isi recupereaza banii.

Importante sunt, potrivit avocatului, si efectele imediate ale deschiderii procedurii - suspendarea automata a executarilor silite si a actiunilor contra debitorului, inghetarea valorii creantei, obligarea furnizorilor de utilitati la continuarea contractului, anularea actelor debitorului din perioada suspecta si asa mai departe.

Electrica Furnizare a declasat spre exemplu o procedura de executare silita impotriva Oltchim, iar primele licitatii sunt programate luna viitoare. Aceste executari, ca oricare altele deja demarate sau care se vor demara, se vor opri insa imediat ce se va deschide procedura insolventei.

„Insolventa Oltchim nu e cea mai rea solutie, e singura solutie”, Piperea


Ce obiective are, personal, avocatul in aceasta insolventa, daca va ramane administrator judiciar?

„Vreau sa am in Oltchim un caz - scoala, in care sa pot demonstra ca insolventa poate fi o solutie de salvare mult mai sanatoasa si viabila decat privatizarea; dupa un succes al acestei insolvente, toata teoria juridica si economica va fi scrisa altfel. Nu doar Oltchim va arata altfel dupa insolventa, ci si toata industria de pe orizonatala sa. Nu doar locurile de munca de la Oltchim vor fi salvate, ci si locurile de munca a peste 20 de mii de oameni ce depind de Oltchim. Iar dintr-un mare "producator" de pierderi (6 mil euro pe luna in prezent), Oltchim va putea re-deveni un mare contribuabil la bugetul central si la cel local. Este o provocare profesionala si teoretica pentru mine, un caz de care voi putea vorbi studentilor mei 20 de ani de acum incolo”, conchide Gheorghe Piperea.

De ce ar putea schimba succesul insolventei Oltchim teoria juridica si economica? Piperea a explicat ca juridic insolventa este perceputa ca un final, cand de fapt nu este neaparat nevoie sa fie asa. In plus, implicatiile sunt si economice pentru ca trecerea unei companiei sub protectia tribunalului prin insolventa, fiind aparata de creditori, poate oferi avantaje competitive unei companii.

Numirea celor doi administratori judiciari revine Tribunalului Tribunalului Valcea. Acelasi tribunal va trebui sa decida daca accepta cererea de intrare in insolventa a Oltchim, masura propusa Guvernului de ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Guvernul a decis sa ceara intrarea in insolventa a Oltchim dupa ce anul trecut a esuat in incercarea de a-l privatiza.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Dicoanecu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.
Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.