Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26813 Profetiile lui Ion Tiriac.

2014-09-28 14:20

Profetiile lui Ion Tiriac. Ce spune omul de afaceri despre alegerile prezidentiale, autostrazi, EURO 2020 si Simona Halep

Noul sezon al emisiunii “Dupa 20 de ani” s-a deschis cu un invitat care stapaneste la fel de bine politica, afacerile si tenisul: Ion Tiriac

In prag de alegeri prezidentiale, Ion Tiriac a venit la “Dupa 20 de ani” si a inceput prin a spune de ce NU candideaza. “Eu nu fac compromisuri la fiecare colt de strada iar un politician exact asta trebuie sa faca”, afirma omul de afaceri, care crede insa ca acum cativa ani ar fi adunat destule voturi si pentru a castiga din primul tur.

Cum crede Ion Tiriac ca ar trebui sa arate presedintele ideal? “Vrei un presedinte jucator, vrei un presedinte spectator? Cel mai bun ar fi un presedinte arbitru. Dar nu vad printre niciunul dintre candidatii anuntati un arbitru.” Spera insa ca viitorul presedinte, dupa ce va fi ales, “va uita putin de unde vine si va fi presedintele tuturor romanilor”.

Si asta pentru ca, in opinia lui Ion Tiriac, au trecut 20 de ani si suntem ultima roata la caruta in Europa. Asa ca a venit timpul sa puneti piciorul in prag si sa cereti viitorului presedinte si viitoarei guvernari sa se miste”.

Omul de afaceri are si o serie de sfaturi pentru candidati, si mai ales pentru cei ai dreptei: “inainte de un razboi, toate triburile mai micute se unesc, pentru ca asa au mai multe sanse. Ar trebui ca si in sanul dreptei sa existe alegeri interne, sa spuna “candidatul nostru este”. Si atunci poate n-ar mai fi Iohannis, ar fi o femeie sau poate ar fi cineva care vine din alta tagma”, spune Ion Tiriac, care refuza insa faca vreo previziune: “Chiar daca as avea un pronostic, nu vi l-as spune. Si daca influentez doi votanti, nu e corect din partea mea.

Ion Tiriac are insa o intrebare pentru oricine va deveni presedinte: Unde sunt cele trei trilioane care au venit din 1990 pana in momentul asta ca produs al acestei tari. In ce sunt? Cine le-a furat?

In aceeasi emisiune puteti afla si detalii inedite din culisele candidaturii Romaniei pentru Euro 2020, ce rol a jucat Ion Tiriac in ea si ce relatie are cu Michel Platini. Dar si ce crede omul de afaceri despre infrastructura din Romania – sau, mai bine zis, despre absenta acesteia si problemele pe care le genereaza aceasta situatie: “Ibiza face vreo 8-9 miliarde din turism, Romania nu face 5 miliarde.

continuare in link http://stirileprotv.ro/emisiuni/dupa-20-de-ani/