Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26377

2014-09-15 15:36

Art. 7. - Persoanele concediate in conditiile prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de urmatoarele drepturi:
a) indemnizatie de somaj, stabilita potrivit reglementarilor legale in vigoare;
b) venit lunar de completare;
c) plati compensatorii acordate de catre operatorii economici din bugetele de venituri si cheltuieli ale acestora, in conformitate cu prevederile contractelor colective sau individuale de munca aplicabile, respectiv incheiate la nivelul fiecarui operator economic.(STATUL ROMAN A FACUT CONCEDIERI LA S.C. OLTCHIM S.A. PRIN SEMNATURA CELOR PUSI, ADMINISTRATORI JUDICIARI APROBATI DE JUDECATOR-SINDIC)
Art. 19. -
(1) Sumele necesare pentru acordarea drepturilor prevazute la art. 7 lit. b) se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj, de la capitolul „Asigurari si asistenta sociala”, titlul „Asistenta sociala”, articolul „Asigurari sociale”
(2) Din resursele financiare prevazute la alin. (1) operatorii economici prevazuti la art. 1 pot beneficia de aplicarea masurilor de protectie pentru salariatii disponibilizati colectiv in baza unui singur plan de disponibilizare prezentat in cursul aceluiasi an, intocmit in baza prevederilor prezentei ordonante de urgenta, respectiv in baza planului de disponibilizare prevazut la art. 3.