Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26250 PONTA la Oltchim: „Căutăm soluţii să avem un viitor pentru combinat"

2014-09-11 00:32

http://www.voceavalcii.ro/

Luni, 8 septembrie a.c., după ce ministrul Economiei, Constantin Niţă, a venit într-o vizită la combinatul chimic Oltchim, la societatea din Râmnicu Vâlcea şi-a făcut apariţia şi premierul României, Victor Ponta.

Aşa cum spuneam, primul care a sosit la Vâlcea a fost ministrul Economiei, care a dorit să vadă cu ochii lui cum funcţionează noua secţie de oxoalcooli, deschisă săptămâna trecută. Niţă a vizitat secţia în prezenţa preşedintelui CJ, Ion Cîlea, a conducerii Oltchim, dar şi a liderilor sindicali. În urmă cu două săptămâni de zile, sindicaliştii de la Oltchim au fost la Bucureşti şi s-au întâlnit cu ministrul Niţă, care le-a promis soluţii pentru combinat. După întâlnire, sindicaliştii au spus că principala preocupare a ministrului a fost să îi convingă pe chimişti să îl susţină pe Victor Ponta pentru preşedinţia României, pentru că numai aşa li se vor rezolva problemele la Oltchim.

Ca atare, luni el a venit să pregătească terenul pentru Victor Ponta, care, în mod neaşteptat, şi-a făcut apariţia la câteva ore.

Premierul caută încă soluţii

Aşadar, luni, 8 septembrie, chimiştii au avut parte de o vizită surpriză la combinatul Oltchim Rm Vâlcea. Conform unor surse din interior, premierul Victor Ponta a fost invitat de sindicaliştii chimişti să le dea garanţii privind privatizarea şi ţinerea în viaţă a societăţii. Premierul a răspuns solicitării liderilor de sindicat şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, şi a venit la Oltchim însoţit de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Discuţiile nu au durat mai mult de o jumătate de oră, timp în care premierul Victor Ponta le-a promis chimiştilor că se vor şterge o parte din datoriile istorice ale Oltchim către CET şi alţi furnizori de materii prime. De asemenea, şeful Guvernului a mai spus că se caută soluţii pentru ca cei disponibilizaţi să-şi primească salariile compensatorii. Pe de altă parte, Ponta a precizat că a purtat discuţii la chinezii, la recenta sa vizită în China, privind privatizarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. „Am fost cu domnul Niţă aici, cu liderii de sindicat şi cu ceilalţi. Căutăm în continuare soluţii pentru ca, în primul şi în primul rând, să-şi ia salariile la zi, oamenii care lucrează, să avem un viitor pentru combinat şi să reuşim să mai plătim din lucrurile din trecut" – a declarat Victor Ponta, la ieşire din clădirea Oltchim.