Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26235 Re: Re: Re: Re: BREAKING NEWS: a venit la Oltchim

2014-09-10 13:19

#26230: - Re: Re: Re: BREAKING NEWS: a venit la Oltchim 

 http://www.timpuldevalcea.net/

Ignorarea presei, primul pas spre dictatură

Potrivit informațiilor deținute de presa locală, dar şi naţională, premierul VICTOR PONTA și ministrul Economiei, CONSTANTIN NIȚĂ au fost, luni 8 septembrie a.c., pentru câteva minute, la sediul Combinatului OLTCHIM (că aşa se procedează la Vâlcea, unii află din altă presă şi unii direct de la sursă). Deşi conducerea Combinatului se spune că a fost luată prin surprindere de vizita celor doi oficiali, pentru că nu anunțaseră nimic în acest sens, şi nimeni nu a ştiut nimic ( autorităţile locale n.r.), NOI NU CREDEM!

Le reamintim tuturor celor care aveau obligaţia să anunţe presa locală de vizita premierului la Combinatul Oltchim, că rolul Presei este de informare a opiniei publice, Presa fiind o instituţie aparte, care oferă accesul la informaţie publică şi de aceea, cadrul reglementărilor este unul special. Le mai reamintim, că taxele şi impozitele colectate de la populaţie se regăsesc în salariile demnitarilor, iar aceştia au obligaţia să asigure o transparenţă vis-a-vis de subiecte importante, fie ele politice sau economice. Oltchimul, ca societate strategică a economiei naţionale, trebuie să beneficieze de sprijinul Guvernului pentru a fi funcţional. Cu atât mai mult, vizita premierului trebuia anunţată şi nu ascunsă, sau acces la ea să nu aibă decât camerele de luat vederi. Atragem atenţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Câlea, că nu a procedat corect neinformând despre această vizită, fie ea şi fulger.

Ne aşteptam astăzi la o conferinţă de presă, în care să ni se prezinte motivul pentru care nu am fost anunţaţi de această vizită, şi întrucât acest lucru nu s-a întâmplat, solicităm pe această cale, o conferinţă de presă în care să ni se explice de ce s-a procedat aşa şi în acelaşi timp să ni se spună ce rol a avut această vizită fulger şi dacă s-a concretizat ceva.

Solicităm acest lucru pentru că, angajaţii Oltchim au făcut grevă în nenumărate rânduri, iar unii dintre ei chiar greva foamei, în faţa Prefecturii judeţului, cerând ca Ponta să vină la Oltchim. Şi…Ponta a venit la Oltchim! Ce a făcut?… A ascuns vizita mult râvnită de salariaţii societăţii, conducerea judeţului, dar şi de opoziţie, care în fiecare conferinţă de presă a acuzat Executivul oraşului de lipsa nejustificată a premierului la Oltchim. Suntem convinşi că această vizită fulger, a scăzut procentele PSD la alegerile prezidenţiale. Asta pentru că, înaintea startului oficial al campaniei electorale, dar în plină frenezie electorală, premierul Victor Ponta s-a lăsat purtat de val şi a considerat că nu are nevoie de voturile vâlcenilor…

De la prima Biblie până la tipărirea de legi, cărţi de tot felul, apoi ziare, media a cunoscut o dezvoltare fără precedent. Puterea are o problemă: să controleze autoritar presa ori să-i acorde autonomie sau libertate absolută?
Presa este o armă a puterii, trebuie să educe masele, să combată duşmanii, să elogieze regimul. Presa legitimează puterea şi e un instrument al propagandei. Vizita premierului o putem defini ca o minciună organizată. Riscăm să devenim birocraţi ai sistemului şi să nu mai cautăm informaţia, pentru că, oricum, ştim că nu o putem prezenta, începând să transmitem mesaje printre rânduri, iar cititorii să citească tot printre rânduri.