Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26226 Campanie de imagine pentru UNPR la Prefectura Vâlcea

2014-09-10 11:33

 

De când Dumitru Cornoiu este prefect de Vâlcea, instituţia pe care o conduce are grave probleme de comunicare. Erorile sau întârzierile făcute de Cornoiu şi echipa sa au fost resimţite de presa locală şi naţională, dar şi de instituţiile statului care intră în contact cu Prefectura Vâlcea. La o lună jumătate după dezastrul provocat de inundaţii, Cornoiu a organizat o conferinţă de presă. Este a doua a mandatului său, prima fiind cea la care a fost prezentat prefect al judeţului.

 

La o lună şi jumătate după ce inundaţiile au provocat cel mai mare dezastru din ultimii ani la Vâlcea, prefectul Dumitru Nicu Cornoiu a organizat o conferinţă de presă. Tema conferinţei a fost tocmai efectele inundaţiilor şi un laudatio adus guvernului pentru implicare în rezolvare situaţiei. Întrebat de jurnaliştii prezenţi de ce a organizat o conferinţă pe această temă, fiindcă nu prezintă lucruri noi, ci repetă cifrele pe care toată presa le-a publicat, Cornoiu a avut un răspuns halucinant. Prefectul judeţului Vâlcea a spus că n-a reuşit să aibă întâlniri cu presa, tocmai din cauza evenimentelor şi a situaţiilor de urgenţă. Şi-atunci, de ce a mai organizat conferinţa? Doar pentru a-şi aloca timp unei campanii electorale “mascate” făcută guvernului?

 

Atitudine de fată mare în privinţa activităţii politice

Era inevitabil ca subiectele legate de inundaţii şi de comuna cea mai afectată, Vaideeni, să ajungă şi la vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul administraţiei şi internelor. Adică şeful cel mare, pe linie politică, al prefectului Dumitru Cornoiu. Oprea a promis primarului de la Vaideeni, Daniel Băluţă, că până la sfârşitul anului se vor construi 25 de case pentru sinistraţi. Promisiune reiterată şi de prefectul Cornoiu în conferinţa de presă. Pe surse autorizate circulă informaţia că Băluţă ar dori să facă pasul către Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) – partidul lui Oprea. Iar acest “transfer” ar fi intermediat chiar de prefectul apolitic de Vâlcea. Rugat să comenteze aceste zvonuri, Cornoiu a spus: „Puteaţi să spuneţi de UDMR, că eu nu prea aud bine. Nu mă implic în astfel de situaţii. Să fiţi siguri, pe cuvântul meu de onoare, că eu nu mă implic în treburi politice. Atâta timp cât voi sta în Prefectura Vâlcea şi veţi avea date concrete despre mine, v-aş ruga să le faceţi publice şi să demonstrăm că e aşa. Nu am apartenenţă politică în administraţie. Şi dacă îmi analizaţi CV-ul să vedeţi ce am făcut eu politic, veţi constata că sunt un leneş politic”. Deşi se face că încurcă UDMR cu UNPR, Cornoiu a recunoscut că a fost numit prefect în urma unei decizii politice a UNPR.

Anunţul deschiderii Transalpinei – gafa anului la Prefectura Vâlcea

Dumitru Nicu Cornoiu este artizanul uneia dintre cele mai mari gafe din administraţia vâlceană, de anul acesta. În urma unor comunicate de presă emise de Cancelaria instituţiei pe care o conduce, presa a anunţat deschiderea Transalpinei. Mai mult decât atât, Cornoiu susţinea în comunicat că decizia a fost luată în urma unor discuţii între el, prefectul de Gorj şi Narcis Neaga, şeful Companiei Naţionale pentru Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Anunţul deschiderii Transalpinei, venit în urma unui comunicat emis de prefect, a dat curaj multor turişti care au dorit să parcurgă celebra şosea montană. Dar au făcut-o pe riscul lor, fiindcă tot CNADNR a comunicat presei că datele trimise de Prefectura Vâlcea sunt total eronate, iar drumul este închis.

 http://www.indiscret.ro/