Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26081 Ce spun angajaţii de la Arpechim: după prezidenţiale începe marea demolare, până în 2022 platforma

2014-09-07 18:29

http://www.jurnaluldearges.ro

Published on 04 September 2014

După mai multe eșecuri, privatizarea Oltchim, de care ar depinde și soarta Arpechim Pitești, a fost expediată undeva prin decembrie că poate uită lumea de ea, nu se mai ține deloc și intră în scenă hoitarii care dau târcoale celor două combinate. Dacă ar avea însă curiozitatea să stea pe la porțile Arpechim atunci când puținii oameni care mai lucrează aici ies din tură, guvernanții ar afla nu numai că oamenii nu uită dar au și informații și, mai grav decât orice, nu dau doi bani pe gargara celor care ne conduc. Noi am avut această curiozitate fie și doar pentru a afla ce se mai vinde la bursa zvonurilor din Arpechim.

După prezidențiale începe prăpădul

Un tip care ne spune că lucrează de 32 de ani „în CPP” (n.r. Combinatul Petrochimic Pitești) și care acum petrece singur opt ore la serviciu pentru a păzi ce-a mai rămas pe acolo, pare informat și dispus să vorbească: „Domnule, ăștia, ăștia ai lui Ponta, sunt înțeleși cu OMV-ul să nu taie nimic până la alegeri, dar după Anul Nou începe prăpădul! Și nu bag de la mine, mi-a spus-o în față un om mare din OMV. Știți cum mi-a spus omul ăla? Mi-a zis așa: «Nene, după alegeri să te ții bine că începe tăierea!» Am văzut ce scrieți la ziar, dar nu vă mai luați după ăștia de la județ că vă mint și pe voi cum ne mint și pe noi. La București e hotărâtă treaba de mult…”

Rămâne doar terminalul de benzină și motorină

Un altul ne aude și se bagă în vorbă: „Domnule, vă spun eu, cred că se apucă să taie Rafinăria chiar din timpul sărbătorilor când lumea e cu mintea în altă parte și nu e atentă la ei. Se va tăia tot. Și Petrochimia, că e gajată de Roibu pe unde s-a împrumutat și trebuie să-și scoată ăia banii. Uzina noastră de Acrilonitril e acum în Bulgaria, în Grecia, în Turcia, știți cum a plecat de aici? Au luat coloanele cu totul, le-au pus pe platforme și au plecat și le-au montat la alții că noi am fost proști să o ținem aici. Vă spun eu, în Rafinărie rămâne doar terminalul, depozitul de benzină și motorină, dar doar până în 2020, în 2022, cel târziu, va fi aici pământ gol. Se aude că prin primării și la Pitești, și la Bradu, sunt deja niște proiecte cu ce va fi pe aici”.
Alți câțiva încuviințau mai mult sau mai puțin vocal ascultându-și colegii. Cam asta este realitatea la porțile Arpechim, cu totul alta decât petardele pe care le aruncă fără să creadă în ele, din când în când, guvernanții sau mai marii județului.

Florin Silvestru