Salvati apicultura romaneasca de impostorul Ioan Ursu


Musafir

/ #104 ursulescu

2014-08-18 08:05

1. Cea ce ma dezamageste, de ce postati anonim?

2. Apicultura este o meserie, o practica, un hoby, dar si o stiinta, implicit. Pe fiecare palier sunt necesare cunostinte iar rezultatele sunt proportionale cu acestea.

3. Stiinta spune ca o familie de albine de neam ales produce oriunde, indiferent de forma, marimea ori pozitia cutiei. Din experienta de peste 40 de ani certific ca importante sunt: rasa, existenta nectarului, lipsa metisilor (la albine creeaza mari probleme) , apararea de boli si daunatori (cel mai mare daunator - omul, adesea prin nestiinta), aplicarea cu strictete a cea ce mai nou se chema bune practici in apicultura.

4. Pregatirea de iarna, incepe in august,in iarna lipsa umiditatii, provizii indestulatoare, apararea de vanturile dominante.

5. In primavara grija deosebita cu stimularea, in ultimii ani sunt probleme cu existenta culesurilor iar rapita da mult nectar dar are si multe probleme ascunse, in rest good luck, cum se spune acuma. Cat priveste problema cu d-l Ursu, putina ingaduinta, exista destle inventii inutile ori trasnite, in domeniul apicol exista: stupul automat, rama trapezoidala, stupul climastabil, etc. de zeci de ani...

ing. D.Ursulescu - Banat