Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #24413 Preşedintele Cartel Alfa: Oltchim are un management dezastruos ...

2014-07-22 18:18

#24410: - Preşedintele Cartel Alfa: Oltchim are un management dezastruos, iar Guvernul este dezinteresat de soarta combinatului.

Faptul ca"Guvernul este dezinteresat de soarta combinatului" se vede si din declaratia ministrului pentru dialog social, Aurelia Cristea, aflata - "pe persoana fizica" in Pitesti.

Adica DISPONIBILIZATII TREBUIE SA MAI ASTEPTE "undeva la începutul anului viitor, cel tîrziu în primăvară"



http://www.proarges.ro/ministru-care-este-daca-nu-are-solutii-pentru-arpechim-de-ce-se-baga-in-seama.html

Ministru care este! Dacă nu are soluții pentru Arpechim, de ce se bagă în seamă?

Ministrul pentru dialog social, Aurelia Cristea, s-a trezit a fi turist pe plaiuri argeșene. Deși vizita a fost anunțată, deci era pe agenda ministrului, oficialul s-a trezit în ipostaza în care nu a avut răspunsuri la cele mai importante subiecte ale zilei, cel puțin în privința activității domniei sale.

Exemplu elocvent a fost acela că minstrul a recunoscut că încă nu are răspunsuri privind problemele de pe platforma Arpechim, dar că susţine construirea autostrăzii Piteşti - Sibiu, cu atît mai mult cu cît în Argeş se află Dacia. Ce treaba are una cu alta, nu am putut înțelege. Și Mircea Andrei, și Ion Popa susțin autostrada, dar nu înseamnă că sunt în stare să facă ceva sau că vor să facă ceva pentru a fi construită, în afară de a-și răci gura de pomană ca să vedem noi cât de apăsați sunt de grijile argeșenilor.

"Nu am adus nici un răspuns pentru cei de la Arpechim. Nu am avut pe ordinea de zi acest lucru. Pot să vă spun că am primit memoriu celor de la Arpechim care au dat în judecată şi au avut acel proces cu OMW şi care solicită cumva Guvernului să intervină printr-un act normativ să stingă litigiul dintre OMW şi salariţi, lucru care nu este posibil. Pentru că acolo intervenim pe independenţa justiţiei. Este evident că lucrurile în forma soloicitată nu pot fi soluţionate, însă am, discutat pe acest subiect cu colegii de la Ministerul Economiei şi cu cei de la Ministerul Muncii.

Iar în ceea ce-i priveşte pe cei care nu au primit salariile compensatorii, acolo e în insolvenţă. Din toate informaţiile pe care le am, procedura de ieşire din insolvenţă va fi undeva la începutul anului viitor, cel tîrziu în primăvară, pentru a fi soluţionate toate aspectele legate de salariaţi şi de o nouă reporenire a activităţii în zona respectivă atît Oltchim cu divizia de la Arpechim", a declarat Aurelia Cristea.


Bine așa! Poate vă vedem și la viitoarele inundații de prin județ, cu un colăcel cu rățușcă agățat de gât să nu vă sufocați în apa de 30 de centimetri, conform modei de la Guvern!