Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #22889 Oltchim ar putea funcţiona la 40% de la 1 august, susţin sindicaliştii

2014-06-26 14:54

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=8765#.U6wphnstvGI.facebook

Liderul vâlcean al Confederaţiei Naţionale Sindicale ‘Cartel ALFA’, Ion Vâncea, a declarat joi, pentru AGERPRES, că de la 1 august capacitatea de producţie a Oltchim Rm. Vâlcea ar putea ajunge la 40%, iar combinatul chimic să devină astfel atractiv pentru investitori.

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/wp-content/uploads/2014/06/vancea.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


‘Redeschiderea secţiei Oxoalcooli, cea în care se obţin granulele PVC, împingerea capacităţii de producţie spre 40% şi lărgirea ariei de interes a investitorilor pentru Oltchim, acestea au fost principalele noutăţi pe care domnul ministrul Niţă (Constantin Niţă, ministrul Economiei – n.r) le-a avut de comunicat partenerilor sociali din cadrul combinatului chimic. Ministrul ne-a spus despre ce rezultate se poate vorbi la întoarcerea sa din China şi faptul că de la 1 august câteva sute de oameni se întorc la muncă. După cum se ştie deja, termenul de privatizare s-a dus spre finele anului, adică în decembrie, timp în care poate fi preluată rafinăria de la Piteşti şi totodată se poate ridica la 40% capacitatea de producţie, care s-ar putea întâmpla de la 1 august’, a precizat liderul vâlcean al CNS Cartel ALFA.

Sindicalistul a spus că printre investitorii vizaţi de Ministerul Economiei interesaţi să investească la Oltchim sunt chinezii şi azerii.

În prezent, Oltchim funcţionează la 25% capacitate şi cu un număr de 2.300 de salariaţi şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013. Combinatul este propus pentru privatizare în luna decembrie. AGERPRES