Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #21886

2014-06-10 14:28

http://www.digi24.ro/Emisiuni/Digi24/Business+Club/Arhiva+inregistrari/Business+Club+-+6+iunie+2014


6 iunie 2014. Primăria Capitalei îi ţine ocupaţi pe procurorii anti-corupţie. Şeful direcţiei de investiţii a Primăriei este urmărit penal după ce ar fi primit maşini de lux şi bani în schimbul decontării unor lucrări fictive de construcţie. Tot în ograda Primăriei, la RATB, procurorii au găsit un contract suspect semnat de un fost director. Regia de transport a fost prejudiciată cu câteva sute de mii de euro.

Încă o încercare de privatizare a Oltchim. Încă o ratare. În loc să trimită oferte, companiile interesate de combinatul chimic au trimis cereri de amânare a privatizării. Iar guvernul nu a avut ce să facă decât să se conformeze. Deocamdată chinezii par cei mai interesați să preia Oltchimul pe care, statul, încearcă să îl mențină în viață până la o ofertă finală.

Moştenirea Samsung costă șase miliarde de dolari. Aceasta este taxa pe care ar trebui să o achite statului sud-coreean moştenitorii familiei care controlează Samsung ca să poată prelua compania de la tatăl lor bătrân şi bolnav. În consecinţă urmaşii caută soluţii pentru a plăti mai puţin.