Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #21681 Niciun investitor nu s-a înscris în cursa pentru privatizarea Oltchim; continuă discuțiile cu chinez

2014-06-06 14:33

Niciun investitor nu s-a înscris în cursa pentru privatizarea Oltchim; continuă discuțiile cu chinezii

 

http://www.agerpres.ro/economie/2014/06/06/alerta-niciun-investitor-nu-s-a-inscris-in-cursa-pentru-privatizarea-oltchim-continua-discutiile-cu-chinezii-15-26-01

Niciun investitor nu s-a înscris în cursa pentru preluarea Oltchim până vineri, 6 iunie, când a expirat termenul pentru depunerea ofertelor, însă autoritățile continuă discuțiile cu compania chineză care s-a arătat până acum interesată de preluarea combinatului petrochimic, au declarat, vineri, pentru AGERPRES, surse din domeniu.

http://www.agerpres.ro/agerpres/imageResize?path=%2Fmedia%2Fimages%2F2014-06%2F0...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: (c) Liviu POPESCU/AGERPRES ARHIVĂ

Ministrul Economiei, Constantin Niță, efectuează în perioada 6 — 13 iunie o vizită oficială în Republica Populară Chineză, potrivit unui comunicat al ministerului de resort, remis, joi, AGERPRES.

A doua parte a vizitei, din intervalul 9-13 iunie, este dedicată întâlnirilor cu reprezentanții mai multor companii chineze interesate să investească în România, printre care și Junlun Petroleum, care s-a arătat până acum interesată de preluarea Oltchim.

Guvernul nu va închide niciodată Oltchim, iar dacă niciun investitor nu va depune oferte până vineri, procesul de privatizare va fi prelungit, a declarat, marți, Constantin Niță, ministrul Economiei, prezent la o conferință pe tema investițiilor în energie.

'Am un mesaj foarte clar: Guvernul nu va închide niciodată Oltchim. Este o companie viabilă, care are piață și care trebuie restructurată, lucru care este posibil', a spus Niță.

Potrivit acestuia, Guvernul are un plan B în cazul în care până vineri, 6 iunie, niciun investitor nu se înscrie în cursa pentru achiziția combinatului.