Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #21650 BANI DIN CHINA PENTRU OLTCHIM! PRIVATIZAREA VA FI AMÂNATĂ DIN NOU!

2014-06-06 07:48

http://epitesti.ro/economic-2/bani-din-china-pentru-oltchim-privatizarea-va-fi-amanata-din-nou/

http://epitesti.ro/wp-content/uploads/2011/08/oltchim.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Astăzi este un nou termen pentru privatizarea Oltchim, dar, cel mai probabil, nu se va prezenta vreun investitor interesat să preia combinatul vâlcean.

Fabrica va continua să funcţioneze, pentru că statul şi administratorul judiciar ar fi găsit finanţare de circa 15.000.000 de în China, pentru asigurarea capitalului de lucru şi ridicarea capacităţii de funcţionare la 40%, informează Economica.net.

“Sunt veşti bune din China. Am reuşit atragerea unei finanţări semnificative de la partenerii chinezi, dar şi de la alţi parteneri, iar aceşti bani vor ajuta societatea să nu mai facă pierderi, într-un orizont de şase luni. Apoi, un Oltchim fără pierderi poate fi privatizat mult mai uşor. Putem să pregătim privatizarea fără presiunea termenelor fixe deasupra capului”, a spus Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim, aflat în China într-o vizită specială pentru a face rost de bani.

Până acum, două grupuri şi-au declarat oficial intenţia de a cumpăra Oltchim: consorţiul chinezesc Baota Petrochemical – Junlun Petroleum şi SIF Transilvania.

Ambii investitori ar fi interesaţi doar de preluarea la pachet a Oltchim cu rafinăria Arpechim Piteşti, ce aparţine Petrom. Preţul ţintă pentru pachetul Oltchim-Arpechim este de circa 300.000.000 de euro.