Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #21573

2014-06-04 13:35

Au plecat in China doar pentru imprumut de bani in valoare de 10-15 mil euro si daca se poate ceva mai mult. China a anuntat are alte planuri... Suntem prieteni cu ei, ramanem prieteni cu ei dar inca NU AM primit ursul panda cadou, simbolul lor pentru un legamant si o prietenie mai sigura. Conform ziaruluil bursa, partea romana neonorand promisiunile semnate la Bucuresti :


" * Vitele pentru China au rămas în țară
Deși mii de animale ar fi trebuit să ia drumul Chinei luna aceasta, potrivit declarațiilor vicepremierului Liviu Dragnea, realitatea este alta. Primul lot de vite ar putea fi exportat cel mai devreme în august. În luna noiembrie a anului trecut, cu ocazia vizitei premierului Chinei în România, s-au semnat mai multe acorduri, printre care și cele privind exportul de carne și animale vii. Chinezii s-au arătat interesați mai ales de importul de carne de porc și de vaci din rasa Bălțata Românească. Numai că, în ciuda afirmațiilor optimiste ale autorităților, încă nu a început "transhumanța" Bălțatei în China. Spre exemplu, vicepremierul Dragnea spunea, la numai câteva ore după ce aterizase în Hong Kong, în luna martie a acestui an, că partenerii chinezi vor 3.000.000 de vite, tot atâția porci, precum și 500.000 de ovine pe an."

http://www.bursa.ro/?s=revista_presei&articol=238888

 

 

O ALTA CERTITUDINE ESTE RADIO CHINA INTERNATIONAL, care nu spune o vorba de marea realizare si  investitie in viitor a achizitionarii combinatului Oltchim si Arpechim, Romania.

http://romanian.cri.cn/

 

http://romanian.cri.cn/eco.htm

 

http://romanian.cri.cn/261/more/264/more264.htm