Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #21517 Ministrul Niţă, aliat cu Dan Diaconescu: "Dacă nu privatizăm Oltchim acum, îl vindem altă dată"

2014-06-03 10:34

http://www.realitatea.net/ministrul-nita-aliat-cu-dan-diaconescu-daca-nu-privatizam-oltchim-acum-il-vindem-alta-data_1453999.html

După ce a supus combinatul Oltchim la episodul penibil de privatizare cu Dan Diaconescu de anul trecut, actuala putere se aliază cu cel care a venit cu sacii de bani şi televiziunile după el la licitaţia de care depindeau mii de locuri de muncă. Acum, ministrul Economiei, Constantin Niţă face o declaraţie cel puţin bizară: "Dacă nu privatizăm Oltchim luna asta, îl vindem altă dată".

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201101/w728/nita_73848700.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Oltchim nu va fi închis şi dacă nu va fi privatizat în 6 iunie, aşa cum s-a angajat Guvernul, combinatul chimic va fi vândut altă dată, a declarat marţi ministrul Economiei, Constantin Niţă.

"Oltchim reprezintă un obiectiv pentru Guvern. Dacă nu-l privatizăm nici în 6 iunie vom reuşi altă dată. (...) Să nu-şi închipuie cineva că vom închide această fabrică", a afirmat Niţă citat de Mediafax.

Ministrul a adăugat că Oltchim trebuie să nu mai acumuleze pierderi, iar pentru a realiza acest obiectiv trebuie să găsească finanţare pentru a pune în funcţiune una sau două linii de producţie.

"Există investitori care vor să ia la pachet Oltchim şi Arpechim (principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim, controlat de OMV Petrom, n.r.). Avem discuţii şi cu OMV Petrom", a mai spus Niţă.

Multiplele încercări de vânzare a Oltchim din ultimii ani au eşuat. Cea mai recentă a fost în luna martie, când statul nu a primit nicio ofertă de cumpărare. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim. Combinatul a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013.

În primul trimestru, combinatul a înregistrat o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei, şi pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimară a anului trecut.

Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ministrul-nita-aliat-cu-dan-diaconescu-daca-nu-privatizam-oltchim-acum-il-vindem-alta-data_1453999.html#ixzz33ZTK03M4
Follow us: @realitatea on Twitter