Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #21505 Vâlcea: Scandalul plăţilor compensatorii de la Oltchim a ajuns la DIICOT.

2014-06-02 19:15

http://www.gds.ro/Actualitate/2014-06-02/Valcea%3A+Scandalul+platilor+compensatorii+de+la+Oltchim+a+ajuns+la+DIICOT.

Disponibilizaţii de la Oltchim sunt convinşi că societatea a încasat salariile compensatorii, dar nu le-a virat banii în conturi, informează adevarul.ro.

Foştii angajaţi au ajuns la această concluzie după ce şi-au ridicat adeverinţele fiscale pentru anul 2013, potrivit cărora Oltchim a raportat la Fisc veniturile realizate de personalul concediat şi a plătit taxe şi impozite.

Câteva sute de angajaţi disponibilizaţi anul trecut de la Oltchim au mers astăzi la DIICOT, Biroul Teritorial Vâlcea, pentru a depune o plângere împotriva conducerii societăţii.

“S-a depus un denunţ, credem că fondurile salariaţilor au fost folosite în alte scopuri decât cele pentru care au fost destinate. Denunţul a fost depus în numele a 259 de disponibilizaţi. Cei de la DIICOT ne-au primit documentele, le-au înregistrat, din acest moment decizia le aparţine. Este o sesizare împotriva conducerii Oltchim, n-am nominalizat o persoană. Noi n-am încasat salariile compensatorii, iar la masa credală au intrat numai sumele care n-au fost achitate până în ianuarie 2013, când a intrat Oltchim în insolvenţă”, a declarat Ion Ţoanţă, unul din reprezentanţii disponibilizaţilor.

În replică, într-un comunicat de presă remis de administratorii combinatului din Râmnicu Vâlcea, aceştia au precizat că societatea nu a încasat un leu de la bugetul de stat pentru plata salariilor compensatorii.

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/scandalul-platilor-compensatorii-oltchim-ajuns-diicot-200-fosti-angajati-depus-plangere-conducerii-combinatului-1_538c69f80d133766a839f7ca/index.html