Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #21256 Administratorul special acuză: Corneliu Cernev, „TRĂDĂTORUL" de la Oltchim

2014-05-28 21:58

http://www.voceavalcii.ro/2014052821678/Administratorul-special-acuza-Corneliu-Cernev-TR%C4%82D%C4%82TORUL-de-la-Oltchim.html

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/452fb672b93ab725e7fc9c5a52777900_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scandal de proporţii la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea. De câteva săptămâni, administratorul special Bogdan Stănescu i-a declarat război liderului Sindicatului Victoria, Corneliu Cernev, pe care-l acuză de trădare, de sabotarea combinatului prin aruncarea de zvonuri mincinoase „pe piaţă". Întreg conflictul a pornit se pare de când Stănescu l-a prins pe Cernev dormind în post. Atunci, administratorul special nu a mai rezistat şi a scos la iveală toate informaţiile pe care le are despre sindicalistul de la Victoria. Printre cele dezvăluite de administrator se numără faptul că Cernev a complotat şi a propus să fie destituiţi mai mulţi angajaţi ce făceau parte din alte sindicate şi erau consideraţi „oamenii lui Roibu".

Recent, administratorul special de la Oltchim, Bogdan Stănescu, a redactat o scrisoare pe care a trimis-o în format electronic pe adresa de mail a fiecărui angajat de la combinatul din Râmnicu Vâlcea. El vorbeşte despre imoralitatea „unui lider de sindicat", însă nu-i scrie numele vizibil. Cu toate acestea, administratorul judiciar a recurs la un artificiu dactilografic, pentru că dacă citeşti scrisoarea pe verticală observi că iniţialele fiecărui paragraf dezvăluie numele lui CERNEV.

Aşadar, Bogdan Stănescu îi aduce acuzaţii grave lui Corneliu Cernev, dezvăluind că liderul de sindicat sabotează Oltchim-ul, aruncă zvonuri false despre societate pentru a îndepărta potenţialii investitori şi boicotează toate eforturile autorităţilor de a privatiza combinatul. „Vreau să vă comunic că acum când toţi, atât potenţiali investitori, partenerii noştri de discuţii pentru finanţarea Oltchim, cât şi clienţi ai Oltchim, sunt cu ochii aţintiţi spre noi, acum când şansele de redresare a Oltchim sunt din ce în ce mai reale, nu ne putem permite să promovăm zvonuri şi afirmaţii, aruncate fără o raţiune logică de un lider de sindicat (al cărui nume nu îl pot pronunţa, dar cu siguranţă, bazându-mă pe capacitatea fiecăruia dintre dumneavoastră de înţelegere, consider că veţi şti cine este promotorul acestor zvonuri) care datorită interviurilor defăimătoare la adresa Oltchim, în mass-media locală, conducerea Combinatului a trebuit să clarifice şi să răspundă solicitărilor partenerilor noştri externi ce doreau să anuleze comenzile şi contractele încheiate cu noi. Producţia lor depinde de producţia noastră şi nu pot avea încredere într-un furnizor care astăzi este, iar mâine s-ar putea să dispară (aşa cum, în mod iraţional şi periculos, încearcă unii să acrediteze această idee)" – susţine administratorul judiciar Bogdan Stănescu, în scrisoarea adresată salariaţilor.

Cernev a propus concedierea „oamenilor lui Roibu"

Este bine ştiut scandalul de anul trecut, atunci când la combinat s-au făcut concedieri în masă, iar Cernev a fost acuzat de liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, că a făcut liste pe care le-a înaintat administratorilor judiciari cu angajaţii care trebuie să fie daţi afară pentru că „sunt oamenii lui Roibu". Ei bine, acelaşi lucru îl susţine acum şi administratorul special Bogdan Stănescu, care îl acuză pe Cernev că le-a sugerat administratorilor judiciari să demită 1.000 de chimişti pentru a face economii. „Pentru a clarifica şi infirma toate aceste zvonuri, doresc să menţionez că într-o discuţie cu respectivul lider de sindicat, alături de un reprezentant al Administratorilor Judiciari, purtată în luna aprilie pe marginea unor nemulţumiri generate de noua organigramă a Oltchim şi de reducerea numărului de funcţii în cadrul societăţii, acesta (liderul de sindicat) a venit cu o propunere să calculăm ce economii s-ar face dacă 1000 de oameni pleacă acasă şi cu recomandarea să o aplicăm începând cu persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare. Eu, personal, consider că această recomandare este împotriva a tot ceea ce facem noi la acest moment, a tuturor eforturilor depuse de echipa managerială a societăţii" – mai spune Stănescu în scrisoarea sa.

Somnul de frumuseţe la serviciu

Toţi chimiştii de la Oltchim s-au amuzat copios când, acum câteva săptămâni, Corneliu Cernev a fost prins în pijamale la serviciu, dormind în post. Sindicalistul este de meserie dispecer, el fiind responsabil de monitorizarea activităţii din combinat, iar în cazul în care ar fi vreo defecţiune, el este cel care coordonează angajaţii din secţiile Oltchim. Dar, dacă el are obiceiul să doarmă la serviciu, ferească Dumnezeu să se întâmple ceva!

Revenind însă, atunci administratorul judiciar i-a făcut un scandal monstruos lui Cernev, iar gurile rele susţin că ar fi propus chiar şi demiterea acestuia. Aşteptăm cu interes deznodământul acestui scandal, în speranţa că „trădătorul" Cernev va fi îndepărtat odată pentru totdeauna de la combinat, spre binele chimiei şi a economiei vâlcene.