Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #19987 De la Cernev citire: "Din 2000 de angajați vor mai rămâne 600”.

2014-04-24 19:30

#19986: - De la Cernev citire: "Din 2000 de angajați vor mai rămâne 600”.

http://ziarulargesul.ro/30762-angajatii-de-la-rafinaria-pitesti-sunt-in-ceata.html

Angajaţii de la rafinăria Piteşti sunt… în ceaţă.

• Articol scris de: Claudiu Diţa Data publicării: 24.04.2014

Ieri a avut loc la Prefectura Argeş şedinţa Comisiei de Dialog Social, condusă de subprefectul Ion Burnei. Pe ordinea de zi a figurat şi un punct important: situaţia rafinăriei Arpechim, în condiţiile în care statul negociază cu OMV preluarea acesteia pentru a o integra într-un sistem cu Oltchim şi cu petrochimia Bradu. Prezentarea a fost făcută de către Ionel Popescu, lider al sindicatului “Rafinorul”. Nu a fost prezent niciun parlamentar, n-a venit niciun reprezentant al patronatului de la OMV Petrom.
Guvernul negociază preluarea rafinăriei de mai mult timp şi, în paralel, caută investitori şi pentru privatizarea Oltchim şi a petrochimiei Bradu pentru a se realiza un complex petrochimic integrat.
Ionel Popescu nu a ascuns faptul că salariaţii rafinăriei se tem că ar putea fi preluaţi de către stat şi că nu vor mai fi investitori interesaţi de “pachetul” Oltchim – petrochimia Bradu – rafinăria Arpechim.

“Rafinăria poate reporni”

Ionel Popescu i-a solicitat Prefecturii să intermedieze un schimb de informaţii cu guvernanţii. Sindicaliştii i-au transmis Executivului un memoriu, solicitând informaţii despre negocierile de preluare a rafinăriei, dar nu au primit niciun răspuns. Pe de altă parte, Ionel Popescu a vorbit de situaţia instalaţiilor şi a spus că acestea pot fi repornite în orice moment. “Vrem să fim preluaţi doar când vor fi sigur cumpărători pentru tot pachetul: Oltchim – petrochimie – rafinărie. Nu vrem să fim preluaţi de stat şi să fim lăsaţi în aer, cum sunt cei de la petrochimie. S-au perindat pe la noi tot felul de posibili investitori, dar degeaba. Avem însă speranţe că problema va fi tranşată. La rafinărie mai sunt 200 de salariaţi, iar unii lucrează la conservarea instalaţiilor. Rafinăria se află în conservare, dar e aceeaşi activitate ca şi atunci când funcţiona la un nivel mai mic. Totul este supravegheat. Trebuie o revizie. Tehnic, rafinăria poate fi repornită fără probleme”, a spus Ionel Popescu.