Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #18963 Tupeu de sindicalist

2014-03-31 08:55

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/25514-tupeu-de-sindicalist.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2014/petre-tanasoaica_1.jpg...

Evident că, săptămâna trecută, cel mai important eveniment pe care presa locală nu l-a urmărit cu atenţie, totuşi, a fost parcurgerea primei etape pentru privatizarea Oltchim. Era de aşteptat, după binecunoscutul stil al actualilor guvernanţi, că nu se va întâmpla nimic. Rămânem, deci, la concluzia care se insinua încă de la început, adică de acum doi ani, că Oltchim are soarta pecetluită. Nu se aştepta nimeni, până la urmă, ca nişte avocaţi, ajunşi în postura de administratori judiciari, să poată găsi soluţii, ori mai bine zis să construiască o echipă care să dea soluţii, pentru scoaterea combinatului din situaţia reală, generată - în opinia noastră - de atitudinea de neînţeles a Guvernului României. Între timp, secţiile care mai funcţionează în combinat se află în situaţia de a cădea pur şi simplu, fără sorţi de a mai fi reabilitat vreodată combinatul.

Avem foarte multe date pe care ne facem obligaţia să le publicăm în ziarul nostru de mâine, despre situaţia în care se află la ora actuală combinatul. Muncitorii din Oltchim au ajuns, din nou, în situaţia de a nu-şi mai fi primit salariile pe 3 luni şi, în disperare de cauză, au cerut ca fostul director general de la Oltchim, Constantin Roibu, să se întoarcă la pupitrul de comandă al acestuia. Printre altele, muncitorii au cerut reducerea posturilor de director – un adevărat arbore al sfidării situaţiei reale a combinatului! -, iar pentru aceasta au întocmit o listă.

Culmea este faptul că aşa zisul lider de sindicat, sub comanda căruia nu cred că mai sunt 100 de oameni, a început o vânătoare împotriva muncitorilor care au semnat lista restructurării conducerii tehnice. Cu un tupeu inimaginabil, acesta a sărit la capul preşedintelui Consiliului Judeţean, cel care şi-a asumat misiunea de a duce revendicările muncitorilor la ministrul Economiei. În ce calitate a făcut Ion Cîlea lucrul acesta? În calitate de şef al judeţului şi şef la Vâlcea al partidului de guvernământ. În fine, aflăm din sursele noastre că aventurierul mişcării de sindicat la care ne refeream, Corneliu Cernev, îşi doreşte în secret funcţia de director de producţie. Necroforii s-au aşezat pe un Oltchim muribund şi lucrează cu sârg să-l vadă răpus. Petre Tănăsoaica