Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #17922 Victor Ponta dispreţuieşte judeţul Vâlcea!

2014-03-10 12:35

"Victor Ponta dispreţuieşte judeţul Vâlcea

De mai bine de o săptămână, după cum observaţi, există nişte teme care privesc viaţa judeţului Vâlcea ce se acutizează şi se impun de la sine. Despre câteva dintre ele am vorbit, sau mai bine zis am scris, şi în acest colţ de pagină, altele, deşi se impun şi ele cu stringenţă, n-au intrat în mapa politicienilor nici locali, nici de la nivel central. În orice caz, judeţul Vâlcea, după cum observăm, nu este în mapa de probleme a Guvernului României. Mai mult decât atât, observăm din partea acestuia o adversitate aproape explicită.

Să le luăm pe rând.
1. Autostrada Piteşti – Sibiu a fost ridicată ca problemă în Parlament, mai ales de liberali. Ceilalţi, adică PSD-iştii, fiind într-o priză mai bună cu premierul şi miniştrii săi, au trecut pe lângă problemă. Toate explicaţiile pe care le dă ministrul Şova sunt strategii de amânare a punerii pe masă a proiectului. Toţi cei care folosesc internetul ştiu că proiectul autostrăzii despre care este vorba este făcut de multă vreme şi că nu ar mai fi necesară decât reactualizarea termenilor financiari.
Micul avocat ajuns ministrul Marilor Proiecte (!!??) driblează însă bunul-simţ apărându-şi punctul de vedere iniţial: trimite cazul dincolo de mandatul actual al guvernului şi judeţul Vâlcea rămâne şi el cu problemele în aer – dezvoltarea Ţării Loviştei, finalizarea lucrărilor la pârtia de schi de la Vidra, dezvoltarea zonei de nord cu alte cuvinte.

2. De la liberali aflăm – şi asta ar trebui să fie a doua problemă – că, deşi propunerile autorităţilor vâlcene au fost acceptate iniţial, problema transferării Exploatării Miniere către Vâlcea nu e pe placul Guvernului. De fapt, credem noi, nu e pe placul politicienilor de la Târgu Jiu, susţinuţi puternic de lideri de sindicat incapabili să înţeleagă că şi judeţul Vâlcea are dreptul la viaţă, judeţ din mijlocul căruia au plecat în Parlament şi în Guvernul Victor Ponta.

3. Cea de-a treia problemă - şi cea mai importantă dintre ele - este, evident, problema Oltchim. Susţinut puternic de gruparea Chiţoiu a liberalilor, în spatele căreia se ascund demnitari din aceeaşi linie politică şi interese străine, precum cele ale PCC, Victor Ponta a tăiat cu autoritatea sa de şef al Guvernului orice şansă combinatului chimic de la Vâlcea, dar şi celui de la Piteşti.


Nu cred că până acum judeţul Vâlcea să fi fost, după opinia mea, atât de urât de către un guvern, cum o face Guvernul Ponta. Nu mai luăm în analiză nici unul dintre aceste subiecte, pentru că am făcut-o de nenumărate ori, cred totuşi că vâlcenii ar trebui să se trezească şi să scoată din agenda lor electorală partidul lui Victor Ponta şi susţinătorii acestuia.
Dacă am fi sănătoşi la cap, ei n-ar trebui să obţină din Vâlcea, în viitor, nici un vot."

Petre Tănăsoaica


Articol preluat din "VIATA VALCII" - http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/24778-victor-ponta-dispreuiete-judeul-valcea.html