Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #17551 Lider sindical Oltchim: Guvernul intenționează preluarea rafinăriei Arpechim în luna martie

2014-02-28 18:10

http://www1.agerpres.ro/economie/2014/02/28/lider-sindical-oltchim-guvernul-intentioneaza-preluarea-rafinariei-arpechim-in-luna-martie-14-40-10

http://www1.agerpres.ro/agerpres/imageResize?path=%2Fmedia%2Fimages%2F2014-02%2F...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Liderul sindicatului Victoria de la Oltchim, Corneliu Cernev, a declarat vineri, pentru AGERPRES, după o întâlnire cu ministrul interimar de la Economie, Constantin Niță, că Guvernul intenționează preluarea, printr-un act normativ în luna martie, a rafinăriei Arpechim din Pitești.

Foto: (c) GEORGE ONEA / AGERPRES ARHIVA

"Chiar azi am avut o discuție pe tema Oltchim cu noul ministru al Economiei, domnul Niță. Ce pot să spun este că actualul ministru este bine intenționat și domnul Ponta i-a cerut cu prioritate rezolvarea problemei Oltchim. În acest sens, Guvernul intenționează ca prin act normativ să preia rafinăria piteșteană Arpechim de la OMV. Totul pentru a aborda privatizarea combinatului Oltchim în regim integrat cu rafinăria de la Pitești. Totodată, s-a discutat cu domnul ministru și organigrama actuală a combinatului, una destul de stufoasă, fiind nu mai puțin de 21 de directori. În luna aprilie, această organigramă va fi mult mai aerisită, se vor comasa departamente, birouri etc", a precizat Cernev.

Liderul de sindicat a menționat și o idee sugerată de ministrul Economiei, privind crearea unui complex Oltchim-CET Govora.

"Vorbind despre prețul destul de mare al energiei electrice, preț care se regăsește în produsele finite ale combinatului, domnul Niță a avansat următoare ipoteză, prin care Oltchim și CET Govora (producător de energie electrică) ar fiuncționa într-un complex, ca o singură societate, urmând astfel ca prețul la energia electrică să se reducă simțitor. O ipoteză de lucru care ar merita analizată pe viitor, mai ales că la Vâlcea se discută oricum de înființarea unui complex energetic", a mai spus Cernev.

Combinatul chimic Oltchim se află în insolvență și urmează ca până la sfârșitul lunii martie să fie depuse ofertele de preluare a acestuia.

AGERPRES / (AS — autor: Liviu Popescu, editor: Marius Frățilă)