Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #17167 ADEVARATELE CAUZE ALE INSOLVENTEI OLTCHIM - PENTRU CEI INTERESATI

2014-02-12 20:04

Este Memoriul domnului Constantin Roibu ( https://www.dropbox.com/s/jrjsq1vk91ms36n/RaportComplet.pdf ) impotriva Raportului domnului Gheorghe Piperea ( http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2013-03-13-14407961-0-oltchim-raport-privind-cauzele-care-generat-starea-insolventa.pdf ).

"Memoriul" este dreptul la replica al domnului Constantin Roibu impotriva "Raportului" domnului Gheorghe Piperea. Si este diferenta de clasa si de profesionalism iar diferenta il descalifica pe domnul Gheorghe Piperea (nu neg, este un bun profesionist in domeniul juridic).

Eu am citit si "Raportul Piperea" si "Memoriul Roibu" si cred in cele prezentate in "Memoriul" domnului Constantin Roibu.
Fiecare poate sa citeasca cele doua documente si fiecare poate sa-si spuna parerea.
Fiecare are dreptul la libera exprimare, fiecare crede ce si pe cine doreste.

In cazul de fata ADEVARUL NU ESTE LA MIJLOC dar sunt sigur ca ADEVARUL va iesi la suprafata iar cei vinovati vor plati!

Singurul meu sfat pentru cei care citesc acest comentariu este sa citeasca cele doua documente si se vor convinge singuri cine are dreptate.


Voi continua, asa cum am spus, publicarea unor parti importante din "Memoriu".

1.3 Raportul conține mențiuni explicite legate de tehnologiile Oltchim (pag. 51 – 116) și încalcă în mod flagrant normele de protecție a secretului comercial.

1.3.1 În mod iresponsabil, Raportul divulgă unele tehnologii pentru produsele cheie ale Oltchim, iar prezența acestor detalii într-un Raport privind cauzele insolvenței unei întreprinderi este de neînțeles.

1.3.2 Nu credem că este o “întâmplare” faptul că cea mai căutată tehnologie a Oltchim, cea a sintezei polieterilor, este și cea mai detaliat descrisă, în condiţiile în care aceste tehnologii sunt brevete ale Oltchim care trebuie protejate de divulgare în spaţiul public.

1.3.3 Componența, mix-ul și modalitatea de procesare a produselor chimice fac parte din fondul de comerț a oricărui fabricant, iar maniera în care aceste informații (fără a se aprecia necesitatea divulgării acestora) au fost date publicității, arată lipsa de considerație a administratorilor judiciari pentru munca de cercetare de ani de zile depusă de angajații Oltchim, de multe ori cu prețul propriei sănătăți.

1.3.4 Practic, peste o treime din acest Raport, nu reprezintă decât o transcriere pe principiul ”copy-paste” a unor tehnologii a Oltchim, consorțiul BDO-Rominsolv încercând să lase impresia că au desfășurat o activitate tehnică și profesionistă în analizarea unor date.

1.3.5 Întrebare legitimă: Ce relevanță poate avea tehnologia sintezei polieterilor în identificarea cauzelor insolvenței? Răspuns: Niciuna din punct de vedere comerical, în realitate s-a urmărit doar divulgarea către concurenții interesați, și în mod deosebit PCC a acestor informații vitale pentru Oltchim, precum și încercarea BDORominsolv de a crea aparența că înțeleg specificul acestei industrii.

1.4 Raportul identifică în mod tendențios o adevărată ”rețea de firme”, care ar fi a acționat în mod concertat pentru devalizarea societății.

1.4.1 Autorii încearcă să imagineze un pretins control „ocult” al societății, prin societăți controlate de subsemnatul și persoane apropiate acestuia. Aceasta în ciuda faptului că aceste societăți sunt fie societăți mixte ale Oltchim (și nu ale subsemnatului) sau parteneri comerciali cu o lungă și verificată tradiție și reputație internațională. În realitate, suntem în situația paradoxală în care, pe de o parte, consorțiul BDORominsolv acuză fosta conducere că a desfășurat activități comerciale cu anumite firme, transformând Oltchim în ”partener captiv”, iar pe de altă parte, ulterior preluării administrării Oltchim și ”identificării” acestei poziții de ”captivitate” anterior lunii martie 2013, continuă să colaboreze și să desfășoare activități comerciale, cu exact aceiași parteneri, doar că în condiții mult dezavantajoase pentru Oltchim.

1.4.2 În fapt, aceste firme au finanţat și susţinut activitatea Oltchim, cu multe dintre ele lucrându-se şi în prezent şi fiind chiar menţionate în lista furnizorilor critici, fără de care activitatea Oltchim nu poate continua nici chiar în insolvență.

1.4.3 De asemenea, Raportul nu face niciun fel de referire la acţiunile duse de către acţionarul minoritar ostil pentru blocarea activităţii societăţii și reducerea valorii de piaţă a acţiunilor acesteia. Prin aceste acţiuni au urmărit un singur lucru și anume, preluarea la un preţ derizoriu a pachetului majoritar deţinut de statul român în societate.

1.4.4 Așa zisele ”cauze” ale insolvenței sunt de fapt provocări menite să distragă atenția participanților la procedura insolvenței și factorilor sociali de la adevăratele motive ale dificultății Oltchim .

În continuare vom analiza punctual Raportul, pentru a arăta gravele erori de documentare și interpretare a datelor, alături de caracterul tendențios, nesusținut al concluziilor acestuia. Acest Raport se dovedește a fi doar un instrument de intoxicare, de inducere în eroare a creditorilor, a acționarilor (inclusiv a statului român), a salariaților, precum și a oricărui partener interesat, inclusiv a opiniei publice, pentru ca astfel, conform metodei practicate consecvent de acest tip de administrator judiciar, să se creeze falsa imagine a unui Oltchim falimentar, iar ulterior să se procedeze la înstrăinarea pentru sume derizorii a unor active, capacități de producție, împreună cu tehnologiile aferente, și aceasta în beneficiul exclusiv al unor entități cu interese contrare ale Oltchim .

Indicăm în mod special printre aceștia PCC care, deși a fost unul din artizanii principali ai insolvenței Oltchim și adversarul declarat al societății, este în prezent colaboratorul agreat de acest consorțiu, care prin acțiuni și demersuri situate la limita legii penale, încearcă să protejeze PCC și acțiunile publice și oculte ale acestuia împotriva Oltchim.

Voi reveni cu un nou "episod" din acest memoriu.