Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #16932 ADEVARATELE CAUZE ALE INSOLVENTEI OLTCHIM PENTRU CEI INTERESATI

2014-02-09 19:56

#16891: ADEVARUL - ADEVARATELE CAUZE ALE INSOLVENTEI OLTCHIM PENTRU CEI INTERESATI

ADEVARATUL RAPORT (MEMORIU) AL CAUZELOR INSOLVENTEI OLTCHIM PENTRU CEI INTERESATI DE ACEST ADEVAR IL REGASITI PUBLIC PE LINK-UL DE MAI JOS:

https://www.dropbox.com/s/jrjsq1vk91ms36n/RaportComplet.pdf

LECTURA PLACUTA CELOR INTERESATI DE ADEVAR.
CANDVA MAI CURAND DECAT CREDE EL PIPEREA VA PLATI IN INSTANTA PENTRU MINCIUNILE SCRISE SI AFIRMATE PUBLIC LEGAT DE CAUZELE INSOLVENTEI OLTCHIM.


Am citit primele 70 de pagini (memoriul in sine, fara anexe) si este ADEVARUL GOL GOLUT, asa cum il stiu toti cei care nu sunt rauvoitori si toti cei care nu s-au pus in slujba altor interese.
Este bine ca toti cei care aveti rabdare sa cititi acest memoriu. Va veti cutremura de ceea ce se poate intampla sub presiunea unor interese oculte.

Aveti mai jos cateva din reperele de inceput ale acestui memoriu:

Acest memoriu este o analiză obiectivă a cauzelor reale a insolvenței Oltchim precum și cu privirela Raportul Administratorilor Judiciari BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL și ROMINSOLV SPRL asupra cauzelor care au generat insolvenţa Oltchim data de 13.03.2013 (”Raportul”).

În calitate de manager al Oltchim pentru mai mult de 20 ani, împreună cu echipa pe care am coordonat-o, cu care am construit una dintre cele mai reprezentative companii din România, mă consider îndreptățit să formulez critici și să am opinii bine fundamentate referitoare la cauzele reale ale insolvenței.

Consider că opinia publică din România, inclusiv partenerii de afaceri ai societății și cei instituționali, merită să cunoască adevăratele cauze care au dus la insolvența Oltchim, așa cum sunt văzute din interior, și nu prin ochii celor care au drept scop primar mușamalizarea adevărului în interesul unor grupuri de interese și încasarea unor comisioane de succes din înstrăinarea activelor Oltchim, indiferent de consecințe.

Raportul, atât prin conținutul său intrinsec, cât și prin afirmațiile din mass media ale autorilor acestuia, reprezintă în realitate doar o campanie denigratoare, având următoarele scopuri:
1. Inducerea în eroare a tuturor persoanelor interesate, respectiv creditorii, acționariatul (inclusiv statul român), partenerii (furnizorii și clienții tradiționali), salariații Oltchim, precum și opinia publică în general, cu privire la cauzele reale ale insolvenței Oltchim.
2. Denigrarea și distrugerea imaginii Oltchim, în calitate de principal actor pe piața produselor petrochimice din sud estul Europei, în vederea înstrăinării către grupuri de interese aflate în legături publice cu acționarul minoritar și ostil intereselor Oltchim, respectiv Petro Carbo Chem (PCC).
Raportul conține o serie de afirmații inexacte, incomplete, rupte din context, contrare realității (de-a dreptul mincinoase), toate în vederea realizării scopurilor de mai sus. Subliniem că acest consorțiu de administratori judiciari (BDO-Rominsolv), nu are nicio experiență în domeniul analizei și managementului activității de producție și comercializare a produselor petrochimice, în echipa lor nu există nici un specialist recunoscut sau certificat în domeniul petrochimic. Aceste lipsuri sunt reflectate în maniera lipsită de profesionalism, etică și corectitudine prin care au întocmit Raportul.
În realitate, Raportul nu reprezintă o informare a creditorilor, acționarilor, salariaților și a tuturor persoanelor interesate cu privire la cauzele reale ale insolvenței Oltchim, ci o DEZINFORMARE cu privire la aceste aspecte, concluziile consorțiului bazându-se pe o lipsă de cunoaștere a specificului industriei chimice, erori semnificative în procesarea datelor, iar în unele cazuri regretabile, țin pur și simplu de rea-credință, demonstrând superficialitatea și lipsa de profesionalism a celor care l-au întocmit.


Voi reveni si cu alte elemente ale acestui memoriu.