Interesul public mai presus de gustul publicului

.

/ #560 CNA suprima dreptul la libera exprimare. CNA o scula politica, nimic mai mult

2013-12-14 09:42

"CNA-ul a amendat Radioul public pentru că Dan Puric a făcut afirmaţiile: “Dacă în România era într-adevăr un stat şi nu un cuib mafiotic”, “nu vorbim de şleahta asta de securişti care ne conduc”, “sistemul acesta de tip mafiot care paralizează dezvoltarea României este un cancer la nivel social”, instituind deja o cenzură care va pune oamenii ce îşi asumă libertatea de a spune ceea ce cred în imposibilitatea de a fi chemaţi la emisiuni. Poate cineva să conteste aceste păreri ale unui om de cultură recunoscut nu numai în ţara sa de baştină, sau este semnalul unei cenzuri fără precedent, cu consecinţe asupra libertăţii de exprimare?"

...


"Deci înainte de a da asemenea sentinţe inepte, preluate obedient de CNA care a amendat cu suma imensă de 50.000 de lei Societatea Română de Televiziune pentru că a fost difuzat, pe 6 decembrie, “un colind antisemit” (!), ar fi trebuit să fie măcar consultat Institutul Naţional de Etnografie şi Folclor al Academiei Române, nu revista sorosistă “22″. Dacă lucrurile merg tot aşa, toată ortodoxia va fi considerată antisemită, deşi nu numai Hristos în fiinţa Sa omenească, si Maica Domnului împreună cu toţi Sfintii Apostoli erau…semiţi! Pornind de la negarea naşterii Mântuitorului şi a consecinţelor ce decurg din aceasta o să ne putem aştepta la schimbarea calendarului mondial, care porneşte de la Naşterea Fiului lui Dumnezeu acum, în curând 2014 ani!

Să mai spunem că CNA a fost impasibil când un cuplu de homosexuali a fost “căsătorit” la Pro TV, sfidând nu numai Codul Civil, dar şi bunul simţ al acestui neam, cred că ar fi de-a dreptul frivol. CNA-ul însă trebuie să îşi arate vigilenţa în chestiuni unde nu are habar, pentru că în mod normal, ar fi trebuit să consultati experţi în chestiuni ce ţin de folclor şi teologie, greu adaptabile ideologiei neomarxiste a corectitudinii politice. Aşa, decizia este una pripită şi contestabilă, arătând că în chestiuni care ţin de ethosul naţional nu numai că este în necunoştiinţă de cauză, dar aplică sancţiuni fără să ţină cont de el, ci de alte directive, ale unui nou Minister al Adevărului. Toate aceste decizii din ultimele zile ne arată o instituţie în plină degringoladă axiologică, obedienţa şi imaturitară, deşi ar trebui să fie o garanţie a discernamantului şi a independenţei politice." (n.p. trebuie specificat ca Cna nu a tinut seama nici de cele 5400 de semnaturi ale petitiei SOS Familia http://www.petitieonline.com/sos_familia care s-a referit la cazul Pro-tv si nici de cele peste 2000 de sesizari directe asupra emisiuni, pe care le-au tratat cu acoperirea ilegalitatii si prin nerespectarea Codului de reglementare a audiovizualui, Cod in baza caruia functioneaza CNA. sfidare totala a societatii civile si a legilor. si atunci care este sensul acestui CNA?)

http://activenews.ro/cna-ponta-strikes_1810550.html

(n.p. nu au tinut seama ca producatorul acelei emisiuni de la TVR3 ("colindele antisemite") este chiar un evreu, Adrian Rozenberg si este responsabil de ceea ce s-a difuzat in emisiune, fiinde cel care a permis colindele si a coordonat emisiunea. cum vine asta? o fi sabotaj?)

"Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, emisiunea “Maraton de duminică”, care a fost difuzată la Radio România Actualităţi (RRA) pe 13 octombrie, între orele 18.10 – 23.00.

În studio au fost prezenţi mai mulţi invitaţi, între care şi artistul Dan Puric. În emisiune, Dan Puric a făcut mai multe afirmaţii, precum: “Dacă în România era într-adevăr un stat şi nu un cuib mafiotic”, “nu vorbim de şleahta asta de securişti care ne conduc”, “sistemul acesta de tip mafiot care paralizează dezvoltarea României este un cancer la nivel social”.

În emisiune, moderatorul Alexandru Rusu i-a spus lui Dan Puric: “Am să spun că apelativele vă aparţin, pentru a nu risca o amendă”.

Însă membrii CNA au considerat că moderatorul emisiunii nu i-a solicitat invitatului să spună ce probe are în susţinerea afirmaţiilor făcute. (n.p. oare toate cate se intampla in politica, toti inculpatii politicieni, reactia societatii civile legate de cele intamplate in Parlament, dovezile legate de proiectele controversate, toate sunt cel putin un motiv pentru a nu da o astfel de amenda si a considera afirmatiile lui Dan Puric indreptatite. se pot afla mai multe in explicarea "dreptului la libera exprimare" in manualul dedicat. foarte urat din partea lor.)

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus că ea conduce o instituţie din statul român şi că se consideră “instigată” de afirmaţiile făcute de Dan Puric în emisiune. “Este insultă şi calomnie (…). Eu mă consider a fi parte în banda de mafioţi, întrucât conduc o instituţie din statul român”, a spus Laura Georgescu. (n.p. si chiar este? daca s-a simit lezata dna Laura Georgescu trebuia sa ceara dreptul la replica sau sa-i cheme in instanta si nu sa se foloseasca de institutia publica pe care o conduce, in nume propriu, pentru a-i amenda fara temei. se poate considera ca ce se intampla la CNA este abuz de putere si de functia detinuta, in problemele personale.)

În schimb, realizatorul Alexandru Rusu a spus că Dan Puric a vorbit în emisiune la modul general, nefăcând referire la o anumită instituţie sau la o anumită persoană."

http://www.gandul.info/stiri/ce-s-a-intamplat-dupa-ce-dan-puric-a-spus-intr-o-emisiune-la-postul-public-de-radio-ca-romania-este-un-cuib-mafiotic-11762870

foarte trist ce se intampla.